Connect with us

General

5 TRUCURI FENG SHUI FOARTE SIMPLE PENTRU A ATRAGE ENERGIA POZITIVĂ ÎN CASA TA

Casa ta este mai mult decât un spațiu în care trăiești. Este locul care găzduiește sufletul tău minunat.

Legile vechi ale Feng Shui-ului au revenit din nou în atenția noastră. Acestea se bazează pe practici simple și de bun simt care fac ca locuințele să fie mai frumoase, mai organizate și, cel mai important, mai pline de viață și de energii pozitive.

Iată care sunt cele mai importante trucuri (însă simple) pentru a atrage energia pozitivă în casă în care stai:

1. Ține-ți casa curată și organizată

Când vine vorba de locuință, asigura-te că ai pus în ordine absolut fiecare colțișor și că, de asemenea, te-ai ocupat și ți-ai făcut un plan detaliat pe care îl respecți cu strictețe pentru mici detalii precum unde depozitezi cheile de la intrare, plata facturilor sau, de ce nu, reciclare.

2. Intrarea în casă trebuie să fie cât mai ordonată

Ușa de la intrare este foarte importantă în Feng Shui – la urmă urmei, este portalul principal prin care energia pătrunde în casa ta. Gândește-te că energia pozitivă este un vizitator care vine pentru prima dată în vizită la tine și nu îți știe adresa – așa că este musai ca drumul să fie bine marcat și luminat.

Un sfat bun: poți instala o oglindă la intrararea în casă – acest truc nu doar că va face că spațiul să pară mult mai mare, însă te ajută să îți extinzi oportunitățile din viața ta, nepermițându-ți să te simți limitată în vreun fel anume.

3. Găsește un echilibru între cele 5 elemente importante

Cele 5 elemente sunt: pământ, foc, lemn, apă și metal – și ele pot fi prezente în casa ta fie fizic, fie simbolic. Important este să găsești un echilibru între aceste elemente.

Exemplu: dacă ești o persoană care nu are răbdare, nu ar trebui săai foarte multe elemente de foc în casata. În schimb, dacă simți că îți lipsește motivația, încearcă să aduci aceste elemente de foc în casă pentru a te ajuta și a îți oferi un impuls.

4. Înlătură elementele simbolice negative

Îți este greu să vezi lucrurile clar? Atunci verifică dacă ai prea multe obiecte în jurul tău – este posibil ca locuința să fie prea încărcată, cu prea multe decorațiuni la vedere.

Ai probleme cu stima de sine? Verifică dacă oglinzile sunt atârnate prea sus.

Ești singură de mult timp? Poate că îți încarci casa cu o singură imagine – o singură vază, un singur scaun, un tablou cu un singur element.

Sfatul nostru: evaluează cu ce provocări te confrunți în viață și încearcă să le identifici dacă apar simbolic în casa ta. Elimină aceste simboluri, înlocuindu-le cu elemente pe care vrei să le atragi în viață.

5. Profită de lumina naturală

Pe timpul zilei, strânge draperiile și permite-i luminii naturale să pătrundă în locuință. Poți instala câteva oglinzi pentru a reflectă și mai bine lumina în anumite locuri din casă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending