Connect with us

General

5 tratamente naturale pentru sprâncene mai groase

Aminoacizii și acizii grași din componența anumitor ingrediente naturale te pot ajuta să-ți hrănești sprâncenele, astfel încât acestea să pară mai groase și voluminoase.

În zilele noastre, din ce în ce mai multe persoane vor să descopere tratamente naturale pentru sprâncene mai groase. Deși unele femeie sunt norocoase și sprâncenele lor au fost mereu voluminoase, altele au nevoie de o mână de ajutor ca să obțină look-ul dorit.

 

Industria cosmetică ne oferă diverse produse și metode profesionale care ne pot face mai atractive într-un timp scurt. Dar nu toată lumea și le permite sau nu vrea să suporte reacțiile adverse pe care acestea le pot cauza.

Vestea bună este că nu ducem lipsă de tratamente naturale pentru sprâncene mai groase. Datorită proprietăților lor, anumite ingrediente fortifică sprâncenele de la rădăcini și le fac să pară mai sănătoase și mai voluminoase.

Așadar, ești pregătită să încerci următoarele tratamente naturale pentru sprâncene mai groase?

 

1. Aloe vera și ulei de cocos

Datorită conținutului ridicat de aminoacizi și acizi grași esențiali, următorul tratament cu aloe vera și ulei de cocos reprezintă una dintre cele mai eficiente soluții naturale pentru a ne îngroșa sprâncenele fără a apela la produse agresive. Totodată, această combinație are abilitatea de a fortifica părul fragil.

Ingrediente

 • 3 linguri (45 g) de gel de aloe vera
 • 2 linguri (20 ml) de ulei de cocos

Mod de preparare

 • Toarnă gelul de aloe vera într-un recipient din sticlă și amestecă-l cu uleiul de cocos.
 • După ce ai obținut o compoziție omogenă, pune-o în frigider.

Mod de aplicare

 • Înmoaie o perie mică în remediu și întinde-l pe sprâncene de la rădăcini spre vârfuri.
 • După ce ți-ai acoperit sprâncenele complet, lasă remediul să acționeze 30 de minute, apoi clătește-te.
 • Folosește acest tratament de cel puțin 3 ori pe săptămână, înainte de culcare.

 

2. Usturoi și ulei de măsline

Acest remediu nu are un miros îmbietor. În ciuda acestui fapt, el reprezintă unul dintre cele mai eficiente și rapide tratamente naturale pentru sprâncene mai groase. Beneficiile sale se datorează compușilor sulfuroși și grăsimilor sănătoase din componența sa, care au abilitatea de a preveni căderea părului.

Ingrediente

 • 1 cățel de usturoi
 • 2 linguri (20 ml) de ulei de măsline

Mod de preparare

 • Pisează usturoiul într-un mojar cu pistil până obții o pastă.
 • Adaugă uleiul de măsline și amestecă până obții o compoziție uleioasă.

Mod de aplicare

 • Întinde pasta de usturoi și ulei de măsline pe sprâncene și las-o să acționeze 30 de minute.
 • Nu lăsa remediul să-ți pătrundă în ochi, deoarece te poți irita.
 • După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, clătește-te cu multă apă.
 • Pentru cele mai bune rezultate posibile, folosește acest tratament de 2-3 ori pe săptămână.

 

3. Lapte de cocos și vitamina E

Adăugând puțină vitamina E în laptele de cocos, obții un tratament eficient pentru a îmbunătăți aspectul sprâncenelor fragile sau rare. Aceste două ingrediente oferă vitamine, antioxidanți și aminoacizi care pot penetra cu ușurință foliculii de păr.

Ingrediente

 • 3 linguri (30 ml) de lapte de cocos
 • 1 linguriță (5 ml) de ulei de vitamina E

Mod de preparare

 • Toarnă laptele de cocos într-un recipient curat și amestecă-l cu uleiul de vitamina E.

Mod de aplicare

 • Întinde remediul obținut pe sprâncene cu vârfurile degetelor sau cu o pensulă mică.
 • Lasă-l să acționeze 30 de minute, apoi clătește-te.
 • Folosește acest remediu în fiecare noapte, înainte de culcare.

 

4. Ulei de măsline și ulei de ricin

Combinând uleiuri sănătoase, precum cel de măsline și cel de ricin, vei obține un remediu care poate îngroșa sprâncenele în mod natural. Deoarece conțin vitamina E, acizi grași și compuși minerali, aceste două produse sunt ideale pentru a avea sprâncene mai dese și rezistente.

Ingrediente

 • 1 lingură (10 ml) de ulei de măsline
 • 1 lingură (10 ml) de ulei de ricin

Mod de preparare

 • Toarnă uleiurile într-un castron și amestecă-le până obții o compoziție omogenă.

Mod de aplicare

 • Înmoaie o pensulă sau un tampon de vată în remediu și întinde-l pe sprâncene.
 • După ce le-ai acoperit complet, lasă remediul să acționeze fără a te clăti.
 • Repetă acest tratament în fiecare noapte, înainte de culcare.

 

5. Loțiunea cu ulei de rozmarin și ulei de argan, pe lista de tratamente naturale pentru sprâncene mai groase

Atât uleiul de rozmarin, cât și cel de argan sunt celebre în industria cosmetică datorită abilității lor a de a fortifica părul. Deși fiecare dintre aceste produse este benefic pentru sprâncene pe cont propriu, combinându-le vei obține o loțiune care le amplifică efectele.

Ingrediente

 • 3 linguri (30 ml) de ulei de rozmarin
 • 2 linguri (20 ml) de ulei de argan

Mod de preparare

 • Toarnă uleiul de rozmarin într-o sticluță și combină-l cu uleiul de argan.

Mod de aplicare

 • Înmoaie o pensulă mică și curată în remediul preparat.
 • Întinde-l pe sprâncene și lasă-l să acționeze fără a te clăti.
 • Aplică acest tratament de cel puțin trei ori pe săptămână.

Nu uita, efectele celor 5 tratamente naturale pentru sprâncene mai groase nu sunt imediate. Deși ele încep să hrănească sprâncenele încă de la prima aplicare, rezultatele dorite nu vor începe să apară decât după câteva săptămână de utilizare. Așadar, este esențial să fii răbdătoare și consecventă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending