Connect with us

General

5 STRATEGII PENTRU UN ÎNCEPUT DE SĂPTĂMÂNĂ ÎN FORȚĂ

Duminica este ziua din săptămână în care ne relaxăm, ne bucurăm de plimbări în parc (acum că avem parte și de soare ) și de timpul petrecut alături de familie, prieteni și chiar cu noi înșine. Însă după duminică urmează o nouă săptămână cu deadline-uri, întâlniri și multă presiune atât la job cât și acasă. Am pregătit pentru tine cinci strategii care să-ți facă zilele săptămânii mai plăcute și toate sarcinile mai ușoare.

1. RELAXEAZĂ-TE!

Pentru a începe săptămâna cu bateriile cât mai încărcate, găsește un ritual de relaxare pentru seara de duminică. Poți alege să faci o baie lungă, cu uleiuri esențiale și muzica ta preferată, care să te facă să uiți de toate grijile. Alege o culoare nouă pentru manichiură sau gândește-te la rețete pentru prânzul de la birou din săptămâna ce urmează. Încearcă câteva exerciții de respirație pentru relaxare și renunță la statul pe telefon înainte de a adormi.

2. ÎNCEPE SĂPTĂMÂNA CU SPORT

Pentru majoritatea, trezitul de dimineață nu este plăcut, cu atât mai mult dacă ne gândim la zilele de luni. Rezervă-ți cel puțin 15 minute pentru a face exerciții de stretching și cardio. Studiile arată că sportul la primele ore crește nivelul de serotonină (hormonul fericirii) din organism, astfel încât te vei bucura pe tot parcursul zilei de energie și vei avea o stare pozitivă.

3. ALEGE UN MIC DEJUN SĂNĂTOS

Știi deja că pentru o zi plină de energie, trebuie să mănânci sănătos de dimineață. Însă ultimele studii în nutriție arată că un mic dejun copios, bogat în carbohidrați, nu este neapărat soluția energetică de care ai nevoie pentru a funcționa întreaga zi. Alege să începi săptămâna cu un suc verde stors prin presare la rece, un smoothie energetic sau chiar o granola raw vegan cu goji.

4. IDENTIFICĂ-ȚI PRIORITĂȚILE

Dacă obișnuiești să te gândești de luni la toate lucrurile pe care trebuie să le faci pe parcursul săptămânii, este posibil să-ți încarci mintea cu prea multă informație și astfel să acumulezi o cantitate mare de stres. Fă următorul exercițiu: notează-ți pe hârtie toate sarcinile din această săptămână și ierarhizează-le în funcție de importanța lor. Apoi gândește-te la o soluție pentru cele mai grele dintre acestea și rezolvă-le la început de săptămână, deoarece acum ai cea mai multă energie.

5. PLANIFICĂ-ȚI PAUZELE

Pentru o săptămână cât mai lipsită de stres, încearcă să-ți planifici pauzele astfel încât să te bucuri la maximum de ele. Conform cercetătorilor, formula magică pentru o mai bună productivitate la job este ca după fiecare oră de muncă să-ți iei o pauză de 10 minute. Profită de aceste minute și bucură-te de o gustare sănătoasă, încearcă o tehnică de respirație pentru relaxare sau alege cel mai apropiat parc și ieși să faci puțină mișcare.

Să ai o săptămână plină de energie pozitivă și zâmbete!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending