Connect with us

Sanatate

5 soluții naturale pentru firele de păr crescute sub piele

Firele de păr crescute sub piele îți dau bătăi de cap? Descoperă cum să scapi de ele cu tratamente naturale!

 

Firele de păr crescute sub piele sunt fire rase care cresc in sens opus, sub piele. Acestea apar atunci când foliculii firului de păr sunt blocați, acumulându-se astfel celule moarte şi reziduri de sebum în pori. Descoperă 5 soluții naturale pentru firele de păr crescute sub piele!

Oricine poate avea fire de păr crescute sub piele în orice moment al vieții sale, în special persoanele care au părul foarte creț sau cele care sar peste procedurile de dinainte şi de după ras.

Deşi firele de păr crescute sub piele nu produc complicații (şi apar doar din când în când), acestea pot provoca inflamații, roşeață şi alte imperfecțiuni inestetice sau dureroase ale pielii. Din fericire, pentru a preveni asemenea complicații, există soluții naturale pentru firele de păr crescute sub piele care ne ajută să eliminăm problema fără prea mult chin.

În acest articol, îți vom împărtăşi 5 dintre cele mai bune tratamente care rezolvă această problemă supărătoare.

Cauzele apariției firelor de păr crescute sub piele 

Firele de păr crescute sub piele apar atunci când firele, în loc să crească în sus şi în afara pielii, nu reuşesc să treacă de bariera formată de tegument. Această situație poate fi provocată de depozitele de piele moartă care se acumulează peste foliculii de păr sau de faptul că firul de păr este prea gros şi cârlionțat.

Alți factori asociați cu apariția acestor fire de păr sunt:

 • Folosirea lamelor de ras tradiționale sau a aparatelor de ras electrice
 • Rasul pe pielea uscată
 • Trasul pielii în timpul rasului
 • Smulsul firelor de păr

Semne ale apariției firelor de păr crescute sub piele

Firele de păr crescute sub piele apar în zone care sunt rase frecvent, cum ar fi bărbia, picioarele şi zona inghinală. Principalul simptom este o mică umflătură, asemănătoare unui coş. În interior stă ascuns firul de păr crescut sub piele.

Alte probleme care pot apărea din cauza firelor crescute sub piele sunt:

 • Pielea înroşită
 • Mici umflături pline de puroi asemănătoare unor băşici
 • Piele închisă la culoare
 • Durere sau sensibilitate crescută
 • Senzație de mâncărime

Soluții naturale pentru firele de păr crescute sub piele

Pentru a elimina cu succes firele de păr crescute sub piele, este important să stabilești dacă metoda de ras pe care o foloseşti este sau nu parte a problemei. Ar trebui să nu te mai razi o perioadă, până observi o îmbunătățire. În acest interval de timp, poți folosi remedii naturale care ajută la „înmuierea” pielii, pentru a scoate mai uşor firele de păr la suprafață.

1. Comprese calde

Aplicarea unei comprese calde pe zona afectată poate înmuia țesutul din jurul inflamației, facilitând extragerea firelor de păr crescute sub piele.

Cum se folosesc?

 • Înmoaie un prosop mic (sau o cârpă curată) în apă fierbinte, apoi aplică-l pe zona în care se află firul de păr crescut sub piele.
 • Lasă să acționeze 5 minute, lasă zona liberă alte 5 minute, apoi repetă procedeul.
 • Încearcă această metodă de mai multe ori pe zi, până când firul ajunge suficient de aproape de suprafața pielii pentru a fi extras.

 

2. Sare de mare

Acest exfoliant natural ajută la eliminarea celulelor moarte de pe suprafața pielii, restabilind funcționarea normală a folicului de păr afectat. Sarea de mare îmbunătățeşte circulația sângelui şi ajută firele de păr să crească normal.

Cum se folosește?

 • Umezeşte sare de mare, apoi freac-o pe zona afectată, masând ușor.
 • Las-o să acționeze 5 minute, apoi clătește-te.
 • Repetă tratamentul în fiecare zi, până când firele de păr crescute sub piele dispar.

 

3. Oțet de mere

Acizii organici din oțetul de mere ajută la reglarea pH-ului pielii şi reduce inflamația produsă de firele crescute sub piele. Aplicarea directă a oțetului de mere înmoaie umflătura şi ajută la eliminarea reziduurilor care împiedică firele de păr să iasă din piele.

Cum se folosește?

 • Înmoaie un tampon de vată în oțet de mere şi aplică-l pe firul de păr crescut sub piele.
 • Apasă-l uşor şi lăsă-l să acționeze 5 minute.
 • Repetă de două ori pe zi până când problema dispare.

 

4. Bicarbonat de sodiu

Un alt produs cu proprietăți exfoliante şi dezinfectante care ajută la ameliorarea acestei probleme este bicarbonatul de sodiu. Folosirea bicarbonatului de sodiu reduce acumularea pielii moarte şi a reziduurilor de sebum. Bicarbonatul de sodiu curăță porii înfundați.

Cum se folosește?

 • Prepară o pastă folosind bicarbonat de sodiu şi apă. Apoi freacă zona afectată cu aceasta.
 • Las-o aşa 5 minute, apoi clătește.
 • Repetă de două ori pe zi pentru a obține cele mai bune rezultate.

 

5. Ceai negru

Ceaiul negru conține acid tanic, o substanță ce catifelează pielea, reducând inflamația şi roșeața.

Cum se folosește?

 • Pune un pliculeț de ceai negru în apă fierbinte şi lasă-l la infuzat.
 • Când apa se răceşte, pune pliculețul pe foliculul de păr afectat şi lasă-l să stea 10 minute.
 • Repetă de două sau trei ori pe zi.

Ai observat cumva vreo umflătură pe piele după ras? Încearcă unul dintre remediile noastre. Vei scăpa de firele crescute sub piele rapid şi fără bătăi de cap!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Cum să nu dormi niciodată. Poziții de somn care îți distrug sănătatea

Un somn odihnitor este crucial pentru sănătatea, corpul şi mintea noastră deoarece ne petrecem o treime din viaşă dormind. Unui adult i se recomandă 7-8 ore de somn pe noapte, conform Fundaţiei Naţionale a Somnului, dar pentru mulţi adulţi este mai uşor de zis decât de făcut.

Dificultatea de a adormi variază de la a mânca sau a bea ceva nepotrivit până la poziţia în care ne odihnim.

„80% din populaţie o să se confrunte cu dureri de spate la un moment dat în viaţa lor şi se vor agravă din cauza poziţiei nepotrivite de a dormi”, spune Dr. Hooman Melamed, chirurg ortoped. Asta sugerează că poziţia corpului atunci când dormim agravează durerile de spate, de gât, de stomac şi chiar îmbătrânirea prematură. Medical Daily listează cele mai bune poziţii dar şi cele mai nepotrivite pentru un somn odihnitor şi un trup sănătos

Cel mai rău : Pe burtă

Dormitul pe burtă nu este recomandat deoarece coloana ta se curbează accentuat şi nu suportă greutatea corpului tău. “Îţi forţează gătul să fie într-o poziţie strânsă, rotită şi îşi compromite circulaţia sângelui şi respiraţia”, spune Eisenstadt.

Această poziţie poate fi recomfortantă la început. Dar poate duce la dureri de spate, de gât, riduri şi sâni lăsaţi. Dormitul în această poziţie nu lasă gâtul şi umerii să fie aliniaţi şi din cauza aceasta apar durerile.

Poziţiile în care dormim dar şi tipul de saltea pe care îl deţinem joacă un rol important în menţinerea poziţiei corecte în timpul somnului. Dacă orice parte din corp se află sub presiunea, calitatea somnului scade drastic.O noapte odihnitoare înseamnă un mediu în care ne putem relaxa, o saltea bună şi un somn liniştit.

Cea mai bună poziţie: Culcat pe spate

Dacă dormim pe spate este mult mai uşor pentru capul, gâtul şi coloana noastră să se alinieze şi să menţină o poziţie neutră. Nu există presiune sau curbe ale coloanei. „Cea mai bună poziţie în care coloana stă cum trebuie toată noaptea”, spune dr. Melamed.

De asemenea, dormitul în această poziţie sau stea-de-mare cum se mai numeşte, combate refluxul acidului gastric. Stomacul stă direct sub esofag şi nu permite ca substanţele digerate să urce.Însă această poziţie are şi un dezavantaj, deoarece favorizează sforăitul. În plus, dacă îţi pui braţele în sus se adaugă presiune mare pe umeri şi are ca rezultat durerea de a doua zi.

A doua cea mai bună: Pe o parte

Dormitul pe o parte este benefic pentru pacienţii care au apnee de somn obstructivă, sforăie, au dureri de spate şi de gât, dar şi pentru gravide.

Pe partea dreaptă sau pe partea stângă?

Partea pe care dormi joacă un anumit rol în sănătatea ta. Dormitul pe partea dreaptă agravează arsurile la stomac. Cu toate acestea, dormitul pe partea stângă, poate pune presiune pe organele interne cum ar fi ficatul, plămânii şi stomacul, dar de asemenea reduce refluxul acidului gastric. Femeile însărcinate sunt sfătuite să doarmă pe partea stângă pentru o circulaţie mai bună a sângelui.

Vivian Eisendstadt, terapeut sfătuieşte:

„Dacă vrei să dormi pe o parte, pune o pilotă destul de groasă sub capul tău, o mică pilotă sub burtă ca stomacul tău să nu se curbeze şi o a treia pilotă între picioare.”

Continue Reading

Trending