Connect with us

Sanatate

5 remedii naturale pentru indigestie

Indigestia poate fi rezultatul unor obiceiuri alimentare proaste sau semnul unei probleme digestive cronice. Din fericire, există mai multe remedii naturale care pot ameliora indigestia.

 

Indigestia este o afecțiune care tinde să ne afecteze pe toți la un moment dat. De cele mai multe ori, produce simptome relativ ușoare care apar după ce mănânci prea mult sau consumi alimente care provoacă iritații. Cu toate acestea, simptomele pot fi și rezultatul unor probleme gastrointestinale cronice. Deci, ce poți face pentru a ameliora indigestia? Ce remedii naturale pentru indigestie există?

 

Astăzi, există opțiunea de a achiziționa tot felul de medicamente fără prescripție medicală care promit rezultate pozitive. De exemplu, există antiacide. Cu toate acestea, numeroase remedii naturale din plante oferă rapid ameliorarea disconfortului. În rândurile de mai jos, îți prezentăm câteva variante foarte eficiente.

5 remedii naturale pentru indigestie

Indigestia se referă la un set de simptome care includ dureri de stomac, balonare, aciditate și greață. Poate veni, de asemenea, cu un sentiment de plenitudine, exces de gaze, eructații, vărsături și alte probleme.

De obicei, cauza din spatele indigestiei este mâncatul în exces sau prea rapid. Indigestia poate fi, de asemenea, rezultatul consumului de alimente grele, condimentate, grase sau iritante. Cu toate acestea, în unele cazuri, indigestia este rezultatul problemelor digestive cronice sau al administrării anumitor medicamente. Și obiceiurile nocive, precum consumul de tutun și alcool, pot provoca indigestie.

Oricare ar fi cazul, simptomele sunt foarte incomode. Deci, ce poți face pentru a ameliora indigestia?

Medicii recomandă utilizarea unor produse farmaceutice care neutralizează acidul gastric și reduc arsurile și disconfortul. Dar de ce nu încerci următoarele remedii naturale pentru indigestie? Ia notițe!

 

1. Ceai din semințe de fenicul

Feniculul este un remediu puternic atunci când vine vorba de reducerea simptomelor (inclusiv gaze, constipație și digestie lentă).

O infuzie de semințe de fenicul este una dintre cele mai bune opțiuni pentru calmarea indigestiei. Are proprietăți antispastice și antiinflamatoare care ajută la ameliorarea indigestiei. De fapt, ajută și la calmarea altor probleme gastrointestinale, cum ar fi gazele și balonarea.

Ingrediente

 • 1/2 linguriță de semințe de fenicul măcinate
 • 1 cană de apă (250 ml)
 • Miere (opțional)

Mod de preparare

 • Mai întâi, pune semințele de fenicul măcinate în cana cu apă.
 • Apoi, fierbe amestecul timp de 3 până la 5 minute.
 • Lasă infuzia să stea încă 10 minute.
 • Dacă preferi, poți îndulci infuzia cu miere.
 • Bea această infuzie de cel puțin două ori pe zi.

Atenție: un exces de semințe de fenicul poate provoca greață și vărsături. Prin urmare, consumă doar cantitatea indicată mai sus sau chiar mai puțin.

 

2. Infuzie de rădăcină de lemn dulce

Poți pregăti un ceai folosind rădăcină de lemn dulce pentru a ameliora indigestia. Ajută la ameliorarea simptomelor indigestiei și – la fel ca feniculul – reduce gazele și balonarea. De fapt, ajută la calmarea spasmelor musculare și la neutralizarea excesului de gaze.

Ingrediente

 • 1/2 linguriță rădăcină de lemn dulce
 • 1 cană de apă (250 ml)

Mod de preparare

 • Adu apa la punctul fierbere și apoi adaugă rădăcina de lemn dulce.
 • Lasă focul mic și fierbe ceaiul încă 2 minute.
 • Ia vasul de pe foc și lasă ceaiul să stea 10 minute înainte de strecurare.
 • Bea ceaiul cu înghițituri mici o dată pe zi.

Atenție: Prea multă rădăcină de lemn dulce poate provoca dezechilibre ale sodiului și ale potasiului, precum și probleme legate de tensiunea arterială. Prin urmare, nu trebuie să bei niciodată mai mult de 1 cană de ceai pe zi.

 

3. Apă caldă cu lămâie

Adăugarea sucului de lămâie proaspăt stors în apă creează o băutură care este excelentă după mese și ajută la digestie.

Apa caldă cu lămâie are proprietăți care pot ajuta la neutralizarea acidului gastric și la îmbunătățirea digestiei. Această băutură tradițională ajută la ameliorarea indigestiei prin prevenirea simptomelor precum arsurile la stomac și gazele.

Ingrediente

 • Sucul obținut din 1/2 lămâie
 • 1 pahar de apă

Mod de preparare

 • Mai întâi, diluează sucul unei jumătăți de lămâie într-un pahar cu apă călduță.
 • Apoi, bei amestecul cu înghițituri mici.
 • Bea acest amestec oricând simți simptomele indigestiei.

 

4. Ceai de mușețel

Oamenii folosesc ceai de mușețel din cele mai vechi timpuri. Este un mare aliat, deoarece calmează indigestia prin reducerea excesului de acid gastric din tractul digestiv. De asemenea, are efecte antiinflamatoareși antispastice ușoare.

Ingrediente

 • 1 lingură de flori de mușețel
 • 1 cană de apă clocotită (250 ml)

Mod de preparare

 • Pune 1 lingură de flori de mușețel la 1 cană de apă clocotită.
 • Apoi, lasă focul mic și fierbe ceaiul timp de 2 până la 3 minute.
 • Ia vasul de pe foc și lasă ceaiul să stea încă 10 minute.
 • În cele din urmă, strecuroară florile și bea infuzia rămasă.
 • Bea ceaiul ori de câte ori ai probleme cu stomacul.

Atenție: Evită consumul de ceai de mușețel dacă iei medicamente anticoagulante. Discută mai întâi cu medicul specialist.

 

5. Ceai de mentă

Menta este o plantă excelentă pe care o poți consuma sub formă de infuzie după mesele copioase.

Consumul ceaiului de mentă are un efect antispastic asupra corpului. Prin urmare, este o opțiune bună pentru calmarea indigestiei și a greții. Poți să-l bei pentru a preveni disconfortul după ce ai mâncat prea mult.

Ingrediente

 • 1 linguriță de frunze de mentă proaspete
 • 1 cană de apă
 • Miere (opțional)

Mod de preparare

 • Pune frunzele de mentă în cana de apă clocotită.
 • Lasă ceaiul să stea timp de 10 minute înainte de strecurare.
 • Îndulcește-l cu miere înainte de a-l bea.
 • Dacă este necesar, poți bea 2 căni pe zi.

Vrei să ameliorezi indigestia?

Încearcă aceste remedii naturale pentru indigestie și elimină necesitatea de a consuma antiacide din comerț. Cu toate acestea, dacă simptomele se înrăutățesc sau sunt persistente, adresează-te imediat medicului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Cum să nu dormi niciodată. Poziții de somn care îți distrug sănătatea

Un somn odihnitor este crucial pentru sănătatea, corpul şi mintea noastră deoarece ne petrecem o treime din viaşă dormind. Unui adult i se recomandă 7-8 ore de somn pe noapte, conform Fundaţiei Naţionale a Somnului, dar pentru mulţi adulţi este mai uşor de zis decât de făcut.

Dificultatea de a adormi variază de la a mânca sau a bea ceva nepotrivit până la poziţia în care ne odihnim.

„80% din populaţie o să se confrunte cu dureri de spate la un moment dat în viaţa lor şi se vor agravă din cauza poziţiei nepotrivite de a dormi”, spune Dr. Hooman Melamed, chirurg ortoped. Asta sugerează că poziţia corpului atunci când dormim agravează durerile de spate, de gât, de stomac şi chiar îmbătrânirea prematură. Medical Daily listează cele mai bune poziţii dar şi cele mai nepotrivite pentru un somn odihnitor şi un trup sănătos

Cel mai rău : Pe burtă

Dormitul pe burtă nu este recomandat deoarece coloana ta se curbează accentuat şi nu suportă greutatea corpului tău. “Îţi forţează gătul să fie într-o poziţie strânsă, rotită şi îşi compromite circulaţia sângelui şi respiraţia”, spune Eisenstadt.

Această poziţie poate fi recomfortantă la început. Dar poate duce la dureri de spate, de gât, riduri şi sâni lăsaţi. Dormitul în această poziţie nu lasă gâtul şi umerii să fie aliniaţi şi din cauza aceasta apar durerile.

Poziţiile în care dormim dar şi tipul de saltea pe care îl deţinem joacă un rol important în menţinerea poziţiei corecte în timpul somnului. Dacă orice parte din corp se află sub presiunea, calitatea somnului scade drastic.O noapte odihnitoare înseamnă un mediu în care ne putem relaxa, o saltea bună şi un somn liniştit.

Cea mai bună poziţie: Culcat pe spate

Dacă dormim pe spate este mult mai uşor pentru capul, gâtul şi coloana noastră să se alinieze şi să menţină o poziţie neutră. Nu există presiune sau curbe ale coloanei. „Cea mai bună poziţie în care coloana stă cum trebuie toată noaptea”, spune dr. Melamed.

De asemenea, dormitul în această poziţie sau stea-de-mare cum se mai numeşte, combate refluxul acidului gastric. Stomacul stă direct sub esofag şi nu permite ca substanţele digerate să urce.Însă această poziţie are şi un dezavantaj, deoarece favorizează sforăitul. În plus, dacă îţi pui braţele în sus se adaugă presiune mare pe umeri şi are ca rezultat durerea de a doua zi.

A doua cea mai bună: Pe o parte

Dormitul pe o parte este benefic pentru pacienţii care au apnee de somn obstructivă, sforăie, au dureri de spate şi de gât, dar şi pentru gravide.

Pe partea dreaptă sau pe partea stângă?

Partea pe care dormi joacă un anumit rol în sănătatea ta. Dormitul pe partea dreaptă agravează arsurile la stomac. Cu toate acestea, dormitul pe partea stângă, poate pune presiune pe organele interne cum ar fi ficatul, plămânii şi stomacul, dar de asemenea reduce refluxul acidului gastric. Femeile însărcinate sunt sfătuite să doarmă pe partea stângă pentru o circulaţie mai bună a sângelui.

Vivian Eisendstadt, terapeut sfătuieşte:

„Dacă vrei să dormi pe o parte, pune o pilotă destul de groasă sub capul tău, o mică pilotă sub burtă ca stomacul tău să nu se curbeze şi o a treia pilotă între picioare.”

Continue Reading

Trending