Connect with us

Sanatate

5 remedii naturale pentru ficatul gras

Ai fost diagnosticat cu steatoză hepatică (ficat gras)? Ți-e teamă că ai putea dezvolta această boală? Alege oricare dintre aceste remedii naturale și consumă-l în mod regulat pentru a te bucura de beneficiile oferite.

Steatoza hepatică (ficat gras) este o boală care îți poate diminua în mod semnificativ calitatea vieții. Din fericire, există multe remedii naturale pentru ficatul gras.

 

Ficatul gras apare atunci când există o acumulare de acizi grași și trigliceride în celulele acestui organ. Astfel, funcțiile sale metabolice și excretoare sunt îngreunate.

Steatoza hepatică este frecventă în rândul persoanelor care consumă alcool în exces, însă este asociată, de asemenea, cu alimentația nesănătoasă și obezitatea. Chiar dacă există diverse tratamente disponibile, multe persoane întâmpină dificultăți în detectarea bolii din cauza absenței unor simptome clare.

Ficatul gras poate provoca reacții inflamatorii în corp și poate îngreuna digestia anumitor alimente. Din fericire, pe lângă practicarea unor obiceiuri sănătoase și respectarea recomandărilor medicului, poți apela și la anumite remedii naturale pentru ficatul gras. În articolul de azi îți prezentăm 5 dintre cele mai bune opțiuni.

Nu ezita să le încerci și tu!

Remedii naturale pentru ficatul gras

1. Apă de anghinareApa de anghinare pe lista de remedii naturale pentru ficatul gras

Această băutură naturală pe bază de anghinare are proprietăți detoxifiante și digestive care ajută la tratarea steatozei hepatice. Bogată în fibre și antioxidanți, apa de anghinare este o modalitate sigură și naturală de a-ți menține ficatul în condiție optimă. 

Ingrediente

 • 1 anghinare
 • 3 căni de apă (750 ml)

Mod de preparare

 • Taie anghinarea în mai multe bucăți și pune-le într-o cratiță cu apă.
 • Lasă amestecul să fiarbă timp de 5 – 8 minute.
 • După ce se lichefiază, lasă-l să stea deoparte, apoi strecoară-l.

Mod de consum

 • Bea un pahar pe stomacul gol și câte unul înainte de fiecare masă principală a zilei.

 

2. Ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie este un remediu natural cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare care ajută la detoxifierea ficatului, reducând acumularea de lipide din țesuturi. Componentele sale îmbunătățesc activitatea metabolică, facilitând descompunerea grăsimilor și a toxinelor.

Ingrediente

 • 1 lingură de păpădie (10 g)
 • 1 cană de apă (250 ml)

Mod de preparare

 • Adaugă lingura de păpădie în cana de apă clocotită.
 • Acoperă vasul și lasă planta la infuzat 10 – 15 minute.

Mod de consum

 • Bea un ceai pe stomacul gol și încă 2 – 3 pe parcursul zilei.
 • Consumă acest remediu pe o perioadă de două săptămâni.

 

3. Ceai de armurariu

Armurariul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru ficatul gras. Acesta conține o substanță numită silimarină care protejează celulele hepatice împotriva acumulării grăsimilor.

Ingrediente

 • 1 cană de apă (250 ml)
 • 1 linguriță de armurariu (5 g)

Mod de preparare

 • Dă apa în clocot și adaugă armurariul.
 • Acoperă amestecul și lasă planta la infuzat timp de 10 minute.
 • Strecoară și servește.

Mod de consum

 • Bea o cană de ceai pe zi timp de două – trei săptămâni consecutive.

 

4. Ceai de boldo

Ceaiul de boldo este o alegere excelentă pentru combaterea problemelor hepatice. Această plantă îmbunătățește funcțiile vezicii biliare și ajută la descompunerea grăsimilor, prevenind acumularea lor în celulele hepatice.

Ingrediente

 • 1 cană de apă (250 ml)
 • 1 lingură de frunze de boldo (10 g)

Mod de preparare

 • Dă apa în clocot și adaugă frunzele de boldo.
 • Lasă amestecul pe foc încă trei minute.
 • Lasă planta la infuzat pentru încă 10 minute, strecoară lichidul și servește-l.

Mod de consum

 • Bea maxim două căni de ceai de boldo pe zi timp de trei săptămâni.

 

5. Ceai de pelin

Pelinul conține substanțe amare, cum ar fi absintul, care sprijină funcțiile hepatice. Astfel, această plantă este printre cele mai bune remedii naturale pentru ficatul gras.

Ceaiul de pelin îmbunătățește digestia grăsimilor și ameliorează indigestia și infecțiile gastrice.

Ingrediente

 • 1 linguriță de pelin (5 g)
 • 1 cană de apă (250 ml)

Mod de preparare

 • Adaugă pelinul în apa clocotită și lasă-l la infuzat 10 minute.
 • Strecoară lichidul și bea-l.

Mod de consum

 • Bea o cană de ceai de pelin pe zi timp de două – trei săptămâni.

Observație: Nu depăși doza recomandată deoarece pelinul conține un compus numit tujon. Consumată în cantități mari, această substanță afectează sistemul nervos și produce iritații în sistemul digestiv. 

Ai fost diagnosticat cu ficat gras? Ți-e teamă că ai putea dezvoltă această boală? Alege oricare dintre remediile de mai sus și consumă-l cu regularitate pentru a te bucura de beneficiile sale.

Nu uita că aceste remedii naturale pentru ficatul gras își fac efectul doar alături de o alimentație sănătoasă. Prin urmare, evită consumul de grăsimi și alimente procesate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Cum să nu dormi niciodată. Poziții de somn care îți distrug sănătatea

Un somn odihnitor este crucial pentru sănătatea, corpul şi mintea noastră deoarece ne petrecem o treime din viaşă dormind. Unui adult i se recomandă 7-8 ore de somn pe noapte, conform Fundaţiei Naţionale a Somnului, dar pentru mulţi adulţi este mai uşor de zis decât de făcut.

Dificultatea de a adormi variază de la a mânca sau a bea ceva nepotrivit până la poziţia în care ne odihnim.

„80% din populaţie o să se confrunte cu dureri de spate la un moment dat în viaţa lor şi se vor agravă din cauza poziţiei nepotrivite de a dormi”, spune Dr. Hooman Melamed, chirurg ortoped. Asta sugerează că poziţia corpului atunci când dormim agravează durerile de spate, de gât, de stomac şi chiar îmbătrânirea prematură. Medical Daily listează cele mai bune poziţii dar şi cele mai nepotrivite pentru un somn odihnitor şi un trup sănătos

Cel mai rău : Pe burtă

Dormitul pe burtă nu este recomandat deoarece coloana ta se curbează accentuat şi nu suportă greutatea corpului tău. “Îţi forţează gătul să fie într-o poziţie strânsă, rotită şi îşi compromite circulaţia sângelui şi respiraţia”, spune Eisenstadt.

Această poziţie poate fi recomfortantă la început. Dar poate duce la dureri de spate, de gât, riduri şi sâni lăsaţi. Dormitul în această poziţie nu lasă gâtul şi umerii să fie aliniaţi şi din cauza aceasta apar durerile.

Poziţiile în care dormim dar şi tipul de saltea pe care îl deţinem joacă un rol important în menţinerea poziţiei corecte în timpul somnului. Dacă orice parte din corp se află sub presiunea, calitatea somnului scade drastic.O noapte odihnitoare înseamnă un mediu în care ne putem relaxa, o saltea bună şi un somn liniştit.

Cea mai bună poziţie: Culcat pe spate

Dacă dormim pe spate este mult mai uşor pentru capul, gâtul şi coloana noastră să se alinieze şi să menţină o poziţie neutră. Nu există presiune sau curbe ale coloanei. „Cea mai bună poziţie în care coloana stă cum trebuie toată noaptea”, spune dr. Melamed.

De asemenea, dormitul în această poziţie sau stea-de-mare cum se mai numeşte, combate refluxul acidului gastric. Stomacul stă direct sub esofag şi nu permite ca substanţele digerate să urce.Însă această poziţie are şi un dezavantaj, deoarece favorizează sforăitul. În plus, dacă îţi pui braţele în sus se adaugă presiune mare pe umeri şi are ca rezultat durerea de a doua zi.

A doua cea mai bună: Pe o parte

Dormitul pe o parte este benefic pentru pacienţii care au apnee de somn obstructivă, sforăie, au dureri de spate şi de gât, dar şi pentru gravide.

Pe partea dreaptă sau pe partea stângă?

Partea pe care dormi joacă un anumit rol în sănătatea ta. Dormitul pe partea dreaptă agravează arsurile la stomac. Cu toate acestea, dormitul pe partea stângă, poate pune presiune pe organele interne cum ar fi ficatul, plămânii şi stomacul, dar de asemenea reduce refluxul acidului gastric. Femeile însărcinate sunt sfătuite să doarmă pe partea stângă pentru o circulaţie mai bună a sângelui.

Vivian Eisendstadt, terapeut sfătuieşte:

„Dacă vrei să dormi pe o parte, pune o pilotă destul de groasă sub capul tău, o mică pilotă sub burtă ca stomacul tău să nu se curbeze şi o a treia pilotă între picioare.”

Continue Reading

Trending