Connect with us

Sanatate

5 remedii naturale pentru dermatita seboreică

Dermatita seboreică este o afecțiune a pielii caracterizată prin apariția de pete solzoase, piele înroșită și mătreață. În acest articol, descoperă câteva remedii naturale pentru dermatita seboreică!

Principalele remedii naturale pentru dermatita seboreică nu reprezintă șampoane sau creme convenționale. Deși acestea sunt foarte eficiente, unele soluții naturale oferă rezultate și mai bune. Vrei să le încerci? În acest articol, îți vom împărtăși 5 alternative.

Ce este dermatita seboreică?

Dermatita seboreică este o tulburare comună a pielii care afectează în principal scalpul. Deși cauza exactă a acesteia este necunoscută, se crede că este legată de infecția cu ciuperca Malassezia și de modificările sistemului imunitar.

Deși tratamentele pot menține simptomele sub control, boala nu poate fi vindecată complet. Prin urmare, cei care suferă de aceasta ar trebui să ia anumite măsuri de bază pentru a reduce reapariția focarelor. Mai jos, descoperă câteva remedii naturale!

5 remedii naturale pentru dermatita seboreică

Remediile pentru dermatita seboreică vizează reducerea simptomelor, cum ar fi petele solzoase, pielea înroșită și mătreața. În plus, acestea facilitează detașarea celulelor moarte și reduc la minim producția excesivă de sebum.

1. Aloe vera

Gelul pe care îl conține planta de aloe vera are aplicații benefice pentru sănătatea pielii. Conform cercetărilor, extractele de aloe vera sunt utile în tratamentul dermatitei seboreice. De fapt, pe lângă calmarea simptomelor, previn apariția focarelor acestei boli.

Cum se folosește

 • În primul rând, cumpără suplimente de aloe vera și consumă-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
 • Dacă preferi să utilizezi forma naturală, extrage gel proaspăt de aloe vera și aplică-l pe zonele afectate.
 • Repetă procedeul în fiecare zi până când observi o îmbunătățire.

2. Ulei esențial de arbore de ceai

Datorită proprietăților sale antifungice și antiinflamatoare, uleiul esențial de arbore de ceai este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru dermatita seboreică. Aplicarea sa reduce disconfortul, cum ar fi mâncărimea, roșeața și petele solzoase.

Cum se folosește

 • În primul rând, diluează 6 picături de ulei esențial de arbore de ceai în câteva linguri de ulei purtător, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de nucă de cocos.
 • Apoi, aplică tratamentul pe zonele afectate de dermatită.
 • Masează-l câteva minute și lasă-l să acționeze.
 • Clătește-te după 15 sau 20 de minute.

3. Vitamina E uleioasă

Consumul și aplicarea topică a vitaminei E prezintă beneficii interesante pentru sănătatea pielii. În acest caz special, ajută la reducerea inflamației și iritației scalpului. În plus, facilitează detașarea pielii moarte și accelerează refacerea țesuturilor afectate.

Cum se folosește

 • În primul rând, ia o capsulă de vitamina E și dilueaz-o în șamponul tău obișnuit.
 • Dacă preferi, combină conținutul unei capsule de vitamina E cu o lingură de ulei de cocos și folosește preparatul pentru a masa părțile afectate ale scalpului.
 • Nu uita să iei și suplimente de vitamina E.

4. Ulei de avocado

Datorită conținutului său ridicat de acizi grași omega-3, aminoacizi și antioxidanți, uleiul de avocado este ideal împotriva dermatitei seboreice și altor afecțiuni ale pielii. Masarea acestuia pe pielea capului ajută la calmarea roșeții, a arsurilor și a mâncărimilor.

Cum se folosește

 • În primul rând, combină părți egale de ulei de avocado cu ulei de măsline.
 • Apoi, freacă cu grijă produsul pe cruste și zonele afectate.
 • După aceea, lasă-l să acționeze 15 minute și masează-te cu o perie moale pentru a facilita îndepărtarea pielii moarte.
 • Clătește-te la final cu apă caldă.

5. Curcuma

Oamenii au folosit extracte de curcuma timp de mulți ani ca remediu pentru dermatita seboreică. Deoarece compușii săi activi sunt antiinflamatori, curcuma îmbunătățește starea pielii în zonele iritate de această afecțiune. Ajută chiar și la prevenirea noilor focare.

Cum se folosește

 • Cumpără extracte de curcuma și consumă 350 până la 500 mg în fiecare zi. Evită acest remediu dacă ai probleme cu vezica biliară sau dacă iei medicamente. În acest din urmă caz, consultă mai întâi medicul.
 • Folosește curcuma local, amestecând rădăcina pudră cu ulei de măsline sau nucă de cocos. Masează-te câteva minute și clătește.

Este important să reții faptul că remediile pentru dermatita seboreică pot avea efecte diferite. Deoarece nu există suficiente dovezi care să le susțină beneficiile, este o idee bună să te adresezi medicului pentru alternative.

De asemenea, pentru a evita efectele nedorite, cel mai bine este să faci un mic test înainte de a utiliza preparatul. Dacă nu observi reacții nedorite după 20 de minute, poți continua să utilizezi remediul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Cum să nu dormi niciodată. Poziții de somn care îți distrug sănătatea

Un somn odihnitor este crucial pentru sănătatea, corpul şi mintea noastră deoarece ne petrecem o treime din viaşă dormind. Unui adult i se recomandă 7-8 ore de somn pe noapte, conform Fundaţiei Naţionale a Somnului, dar pentru mulţi adulţi este mai uşor de zis decât de făcut.

Dificultatea de a adormi variază de la a mânca sau a bea ceva nepotrivit până la poziţia în care ne odihnim.

„80% din populaţie o să se confrunte cu dureri de spate la un moment dat în viaţa lor şi se vor agravă din cauza poziţiei nepotrivite de a dormi”, spune Dr. Hooman Melamed, chirurg ortoped. Asta sugerează că poziţia corpului atunci când dormim agravează durerile de spate, de gât, de stomac şi chiar îmbătrânirea prematură. Medical Daily listează cele mai bune poziţii dar şi cele mai nepotrivite pentru un somn odihnitor şi un trup sănătos

Cel mai rău : Pe burtă

Dormitul pe burtă nu este recomandat deoarece coloana ta se curbează accentuat şi nu suportă greutatea corpului tău. “Îţi forţează gătul să fie într-o poziţie strânsă, rotită şi îşi compromite circulaţia sângelui şi respiraţia”, spune Eisenstadt.

Această poziţie poate fi recomfortantă la început. Dar poate duce la dureri de spate, de gât, riduri şi sâni lăsaţi. Dormitul în această poziţie nu lasă gâtul şi umerii să fie aliniaţi şi din cauza aceasta apar durerile.

Poziţiile în care dormim dar şi tipul de saltea pe care îl deţinem joacă un rol important în menţinerea poziţiei corecte în timpul somnului. Dacă orice parte din corp se află sub presiunea, calitatea somnului scade drastic.O noapte odihnitoare înseamnă un mediu în care ne putem relaxa, o saltea bună şi un somn liniştit.

Cea mai bună poziţie: Culcat pe spate

Dacă dormim pe spate este mult mai uşor pentru capul, gâtul şi coloana noastră să se alinieze şi să menţină o poziţie neutră. Nu există presiune sau curbe ale coloanei. „Cea mai bună poziţie în care coloana stă cum trebuie toată noaptea”, spune dr. Melamed.

De asemenea, dormitul în această poziţie sau stea-de-mare cum se mai numeşte, combate refluxul acidului gastric. Stomacul stă direct sub esofag şi nu permite ca substanţele digerate să urce.Însă această poziţie are şi un dezavantaj, deoarece favorizează sforăitul. În plus, dacă îţi pui braţele în sus se adaugă presiune mare pe umeri şi are ca rezultat durerea de a doua zi.

A doua cea mai bună: Pe o parte

Dormitul pe o parte este benefic pentru pacienţii care au apnee de somn obstructivă, sforăie, au dureri de spate şi de gât, dar şi pentru gravide.

Pe partea dreaptă sau pe partea stângă?

Partea pe care dormi joacă un anumit rol în sănătatea ta. Dormitul pe partea dreaptă agravează arsurile la stomac. Cu toate acestea, dormitul pe partea stângă, poate pune presiune pe organele interne cum ar fi ficatul, plămânii şi stomacul, dar de asemenea reduce refluxul acidului gastric. Femeile însărcinate sunt sfătuite să doarmă pe partea stângă pentru o circulaţie mai bună a sângelui.

Vivian Eisendstadt, terapeut sfătuieşte:

„Dacă vrei să dormi pe o parte, pune o pilotă destul de groasă sub capul tău, o mică pilotă sub burtă ca stomacul tău să nu se curbeze şi o a treia pilotă între picioare.”

Continue Reading

Trending