Connect with us

Sanatate

5 plante medicinale care măresc apetitul sexual

Dacă apetitul sexual scăzut are la bază starea emoțională sau stresul excesiv, putem profita de proprietățile anumitor plante pentru a face față situației și a ne îmbunătăți viața sexuală.

 

Apetitul sexual scăzut poate fi provocat de mai mulți factori. Comunicarea slabă cu partenerul, schimbările hormonale continue și stresul sunt cauze posibile ale acestei probleme. Descoperă câteva plante medicinale care măresc apetitul sexual!

Deși nu acordăm prea multă atenție acestui aspect, lipsa apetitului sexual afectează treptat relația de cuplu, devenind o veritabilă criză.

Din acest motiv, chiar dacă este vorba doar despre o problemă trecătoare, ignorarea acesteia crește tensiunea dintre parteneri. Drept consecință, apar dezechilibre emoționale și un anumit nivel de neîncredere.

Ceea ce multe persoane nu știu este faptul că există remedii 100% naturale care, datorită proprietăților lor, măresc libidoul și nivelul de energie sexuală Aceste soluții produc un răspuns pozitiv la nivelul sistemului nervos și îmbunătățesc performanțele și satisfacția sexuală.

Nu ezita să încerci următoarele plante medicinale care măresc apetitul sexual!

 

1. Rădăcina de maca

Rădăcina de maca este unul dintre cele mai vechi remedii pentru a trata dezechilibrele hormonale care reduc libidoul femeilor. Acest ingredient oferă cantități importante de magneziu și zinc, minerale esențiale care echilibrează activitatea hormonilor sexuali.

Ingrediente

 • 1 cană (250 ml) de apă
 • 1 linguriță (5 g) de rădăcină de maca

Mod de preparare

 • Pune apa la fiert. De îndată ce începe să dea în clocot, adaugă rădăcina de maca.
 • Lasă să fiarbă timp de 3 minute, apoi oprește focul.
 • Lasă băutura la răcit timp de 5-10 minute, apoi strecoar-o.

Mod de consum

 • Consumă băutura dimineața și, dacă vrei, încă o dată după-amiaza.
 • Pentru a obține rezultatele dorite, bea ceai din rădăcină de maca de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Reține! Poți consuma maca și sub formă de pudră sau capsule.

 

2. Ginkgo biloba

Deși este celebru datorită beneficiilor sale pentru sănătatea cardiovasculară, ginkgo biloba intră în categoria de plante medicinale care măresc apetitul sexual.

Acest supliment afrodiziac este util atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Ginkgo biloba îmbunătățește circulația sanguină, precum și răspunsul sistemului nervos la stimuli.

Ingrediente

 • 1 cană (250 ml) de apă
 • 1 lingură (15 g) de ginkgo biloba

Mod de preparare

 • Fierbe apa și adaugă frunzele de ginkgo biloba.
 • Acoperă ibricul, redu focul cât de mult posibil și lasă să fiarbă timp de încă 3 minute.
 • Apoi, lasă infuzia să stea timp de 8-10 minute, până când atinge temperatura camerei.

Mod de consum

 • Bea acest ceai în fiecare zi, pe stomacul gol.

 

3. Angelica, pe lista de plante medicinale care măresc apetitul sexual

Angelica este o plantă medicinală folosită tradițional pentru a remedia problemele care afectează relațiile sexuale. Aceasta poate echilibra producția de estrogen a femeilor, facilitând lubrifierea naturală a regiunii intime și făcând sexul mai plăcut.

Angelica poate îmbunătăți circulația sanguină, stimulând excitarea și erecțiile bărbaților.

Ingrediente

 • 1 linguriță (5 g) de angelica
 • 1 cană (250 ml) de apă

Mod de preparare

 • Adaugă lingurița de angelica într-o cană de apă fierbinte și acoperă.
 • Lasă să infuzeze timp de 10 minute, apoi strecoară.

Mod de consum

 • Servește acest ceai în orice moment al zilei.

Reține! Nu consuma această băutură în exces.

 

4. Sunătoarea

Sunătoarea constituie un remediu popular pentru depresie și anxietate. Această plantă are proprietăți relaxante care pot stopa dezechilibrele sistemului nervos.

Consumul de sunătoare este benefic în ceea ce privește activitatea sexuală, în special atunci când libidoul scăzuteste asociat stresului sau proastei dispoziții.

Ingrediente

 • 1 lingură (15 g) de sunătoare
 • 1 cană (250 ml) de apă

Mod de preparare

 • Adaugă sunătoarea într-o cană de apă fierbinte și acoperă.
 • Lasă să infuzeze 10 minute, apoi strecoară.

Mod de consum

 • Bea acest ceai în fiecare noapte, înainte de culcare.

 

5. Ginseng-ul

Această plantă stimulatoare mărește nivelul de energie fizică și mentală, contribuind la creșterea performanțelor sexuale.

Ginseng-ul reduce stresul și anxietatea, doi factori care tind să afecteze libidoul. În plus, acesta îmbunătățește circulația sanguină și crește sensibilitatea corpului la stimularea sexuală.

Ingrediente

 • 1 cană (250 ml) de apă
 • 1 linguriță (5 g) de rădăcină de ginseng

Mod de preparare

 • Toarnă apa într-o oală și pune-o la fiert.
 • De îndată ce începe să dea în clocot, adaugă gingseng-ul și lasă-l să fiarbă 3 minute.
 • Oprește focul, lasă infuzia să stea 10 minute, apoi strecoar-o.

Mod de consum

 • Bea o cană de ceai de ginseng dimineața, de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Te confrunți cu probleme în materie de sex? Nu uita, în afară de a încerca cele 5 plante medicinale care măresc apetitul sexual, este important să-ți îmbunătățești comunicarea cu partenerul de viață.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Cum să nu dormi niciodată. Poziții de somn care îți distrug sănătatea

Un somn odihnitor este crucial pentru sănătatea, corpul şi mintea noastră deoarece ne petrecem o treime din viaşă dormind. Unui adult i se recomandă 7-8 ore de somn pe noapte, conform Fundaţiei Naţionale a Somnului, dar pentru mulţi adulţi este mai uşor de zis decât de făcut.

Dificultatea de a adormi variază de la a mânca sau a bea ceva nepotrivit până la poziţia în care ne odihnim.

„80% din populaţie o să se confrunte cu dureri de spate la un moment dat în viaţa lor şi se vor agravă din cauza poziţiei nepotrivite de a dormi”, spune Dr. Hooman Melamed, chirurg ortoped. Asta sugerează că poziţia corpului atunci când dormim agravează durerile de spate, de gât, de stomac şi chiar îmbătrânirea prematură. Medical Daily listează cele mai bune poziţii dar şi cele mai nepotrivite pentru un somn odihnitor şi un trup sănătos

Cel mai rău : Pe burtă

Dormitul pe burtă nu este recomandat deoarece coloana ta se curbează accentuat şi nu suportă greutatea corpului tău. “Îţi forţează gătul să fie într-o poziţie strânsă, rotită şi îşi compromite circulaţia sângelui şi respiraţia”, spune Eisenstadt.

Această poziţie poate fi recomfortantă la început. Dar poate duce la dureri de spate, de gât, riduri şi sâni lăsaţi. Dormitul în această poziţie nu lasă gâtul şi umerii să fie aliniaţi şi din cauza aceasta apar durerile.

Poziţiile în care dormim dar şi tipul de saltea pe care îl deţinem joacă un rol important în menţinerea poziţiei corecte în timpul somnului. Dacă orice parte din corp se află sub presiunea, calitatea somnului scade drastic.O noapte odihnitoare înseamnă un mediu în care ne putem relaxa, o saltea bună şi un somn liniştit.

Cea mai bună poziţie: Culcat pe spate

Dacă dormim pe spate este mult mai uşor pentru capul, gâtul şi coloana noastră să se alinieze şi să menţină o poziţie neutră. Nu există presiune sau curbe ale coloanei. „Cea mai bună poziţie în care coloana stă cum trebuie toată noaptea”, spune dr. Melamed.

De asemenea, dormitul în această poziţie sau stea-de-mare cum se mai numeşte, combate refluxul acidului gastric. Stomacul stă direct sub esofag şi nu permite ca substanţele digerate să urce.Însă această poziţie are şi un dezavantaj, deoarece favorizează sforăitul. În plus, dacă îţi pui braţele în sus se adaugă presiune mare pe umeri şi are ca rezultat durerea de a doua zi.

A doua cea mai bună: Pe o parte

Dormitul pe o parte este benefic pentru pacienţii care au apnee de somn obstructivă, sforăie, au dureri de spate şi de gât, dar şi pentru gravide.

Pe partea dreaptă sau pe partea stângă?

Partea pe care dormi joacă un anumit rol în sănătatea ta. Dormitul pe partea dreaptă agravează arsurile la stomac. Cu toate acestea, dormitul pe partea stângă, poate pune presiune pe organele interne cum ar fi ficatul, plămânii şi stomacul, dar de asemenea reduce refluxul acidului gastric. Femeile însărcinate sunt sfătuite să doarmă pe partea stângă pentru o circulaţie mai bună a sângelui.

Vivian Eisendstadt, terapeut sfătuieşte:

„Dacă vrei să dormi pe o parte, pune o pilotă destul de groasă sub capul tău, o mică pilotă sub burtă ca stomacul tău să nu se curbeze şi o a treia pilotă între picioare.”

Continue Reading

Trending