Connect with us

General

5 plante care au efect ANTISTRES!

Pentru omul modern,stresul este una din cele mai des intalnite afectiuni dar totodata si cauza unui dezechilibru al sanatatii mintale.
Majoritatea psihologilor recomanda ca pentru a minimaliza efectele stresului sa ne inarmam cu optimism, sa invatam sa ne relaxam si sa nu cadem prada emotilor negative. Dar ce ne facem cand nu reusim sa facem asta?
Pentru a ne imbunatatii starea de spirit avem nevoie insa si de un ajutor din exterior. Cel mai la indemana,cu efecte benefice, fara efecte secundare si fara a da dependenta este terapia cu plante.

Exista o lunga lista de plante care au efect antistres:

1.Sunatoarea se remarca prin o actiune extrem de puternica, fapt ce o pozitioneaza in topul plantelor antistres,pozitie data de substanta activa hipercina,care face sa creasca nivelul de serotonina,denumit si hormonul fericirii dar si cel al dopaminei si noradrenalinei,neurotrasmitatori responsabili cu buna functionare a sistemul nervos dar si inducerea unei stari de bine.Asadar o cana de infuzie de sunatoare zilnic ne ajuta sa diminuam efectele stresului cotidian si ne ofera o stare de relaxare,fiind folosita si ca un antidepresiv natural.Datorita acestor beneficii multiple sunatoarea este folosita in compozitia numeroaselor produse antistres de medicina naturista:ceaiuri,capsule si chiar unguente cu efect calmant,antiinflamator si cicatrizant.

2.Teiul ocupa si e un loc in topul plantelor antistres datorita efectelor sedative. Teiul este recomandat persoanelor care sufera de insomnii,starii de anxietate,nervozitate dar si de suprasolicitare intelectuala. Bogat in uleiuri eterice si mucilagii,substante ce se gasesc in florile sale,teiul pe langa efectul antistres si sedativ are si propietati expectorante, calmante si hipotensive. Ne putem bucura de propietatile teiului folosindu-l ca infuzie sau tincturi.

3.Valeriana este un excelent remediu impotriva tulburarilor emotionale, stresului si insomniei. Insa un alt efect benefic il are in atenuarea afectiunilor cardiace cauzate de supunerea prelungita la stres ca hipertensiune arteriala, aritmii, palpitatii si alte nevroze cardiace aparute pe fond nervos. De asemenea ajuta la eliminarea bufeurilor si a durerilor menstruale. Daca va-ti convins de sa folositi valeriana o puteti gasi sub forma de ceai,tincturi sau in compozitia unor comprimate cu efect hipotensiv sau sedativ.

4.Roinita contribuie la buna functionare a memoriei,protejand organismul impotriva stresului si eliminand disconfortul ce poate aparea la nivelul aparatului digestiv, dureri,arsuri,spasme.Folosirea roinitei preventiv poate reduce sansele de aparitie a boli Alzheimer ,contribuind armonizarea starii psiho-emotionale. Pe langa efectele impotriva anxietatii,insomniei si alte tulburari emotive roinita se poate folosi si ca reglator al aparatului cardiovascular. Folosirea roinitei se evita in paralel cu antidepresive de sinteza si in hipotiroidie. Pentru a avea efectele enumarate se recomanda una, trei cani de infuzie de roinita pe zi.

5.Passiflora numita si floarea pasiunii este o alta planta cunoscuta pentru efectele calmante asupra sistemului nervos,in anxietate, nervozitate, tulburari de somn si surmenaj. Passiflora se mai poate folosi cu succes si in calmarea durerilor gastrice si al migrenelor,fiind recomandata si copiilor. Datorita actiunilor terapeutice passiflora este tot mai prezenta in comprimate antistres si sedative.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending