Connect with us

lifestyle

5 plante care aduc ghinion

O casa fara plante este o casa fara energie, fara viata. Cu toate ca unele necesita mai multa ingrijire, exista si plante de apartament care pot sa iti dea energie pozitiva, sa iti invioreze o zi innorata sau sa iti mai curete aerul din sufrageria aglomerata.

Cu toate acestea, trebuie sa stii ca niciun lucru bun nu vine fara revers. Asadar, asa cum exista plante care iti pot aduce noroc, la fel exista si plante care aduc ghinion. Uite un top 5 al plantelor care aduc ghinion.

5. Limba soacrei

Multe plante aduc ghinion doar pentru ca sunt pozitionate necorespunzator in apartament sau pentru ca au o forma nu foarte placuta la atingere. Dar, daca ai grija sa asezi limba soacrei intr-o zona luminioasa si cu care sa nu interactionezi in mod constant, vei vedea ca nu iti va aduce ghinion.

4. Cactusul

Desigur, cactusul este o planta simpatica, deosebita, dar nu foarte multe persoane vor sa se apropie de ea, tocmai de aceea este pe locul 4 cand vine vorba de plante care aduc ghinion.

Se mai crede despre aceasta planta si ca atrage multe energii negative, putand cauza astfel ghinion persoanelor care ii stau in apropiere. Batranii credeau chiar ca a avea un cactus in casa se traduce prin a ramane cu fetele nemaritate.

3. Dieffenbachia

Datorita frunzelor sale tropicale, aceasta planta este adesea intalnita atat in birourile publice, cat si in locuintele gospodinelor. Trebuie sa fii atenta, deoarece lichidul din tulpina acestei plante este otravitor, iar acesta este un motiv indeajuns de puternic pentru ca majoritatea oamenilor sa creada ca aduce ghinion.

2. Garoafele

Ei bine, acestea nu se tin tocmai in ghiveci, dar sunt flori foarte des intalnite, pe care multe femei se bucura sa le puna pe masa din sufragerie sau chiar dormitor, pentru un aer fresh, colorat si o schimbare decorativa usor de facut. In Romania cel putin, se crede ca garoafele, in special acelea rosii, aduc ghinion, deoarece sunt florile folosite la inmormantare. Cum inmormantarile sunt evenimente nefaste, la fel se crede si despre garoafele rosii, asa ca ai face bine sa te feresti de ele. Cumpara-ti tufanele sau crizanteme (asociate cu starea de bine) data viitoare!

1. Ficusul

Toate oalele par sa se sparga in „capul” ficusului. Desprea aceasta planta se crede ca aduce ghinion cu duiumul, dar si boala si energii negative, deci n-ar fi indicat sa iti iei un ficus in apartament, cel putin nu daca esti o persoana superstitioasa.

Acum ca stii care este topul 5 al plantelor care iti pot aduce ghinion, ar trebui sa iti refaci lista de cumparaturi. In cazul in care ai deja in apartament plantele despre care tocmai ai citit, ar fi mai bine sa le muti pe balcon sau intr-un loc in care nu ai acces zilnic, pentru a elimina orice sursa de ghinion.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lifestyle

7 AFIRMAȚII POZITIVE PENTRU ELIBERAREA DE FRICĂ, DE STRES ȘI DE ANXIETATE

În momentul în care repeți afirmații pozitive, creierul începe să le creadă. Aceste cuvinte te vor ajuta să schimbi modul în care gândești și răspunzi la situații, inclusiv la cele care aduc episoade de anxietate în viața ta.

Afirmatii pozitive pentru anxietate. Beneficiile incredibile ale acestora:.

– reducerea stresului;

– găsirea unor modalități creative și pozitive de a face față stresului;

– te ajută să fii mai optimistă cu privire la viitor;

– te ajută să accepți mai ușor trecutul;

– niveluri mai ridicate de concentrare;

– șanse mai mari de succes;

– îmbunătățirea încrederii în propria persoană;

– creșterea stimei de sine și a valorii de sine;

– relații mai bune cu oamenii din jurul tău;

– mai puțină durere emoțională;

– creșterea forței interioare;

– fericire.

 

Iată câteva afirmații pozitive pentru anxietate care te vor ajuta în momentele mai puțin frumoase ale vieții tale:

1. „Îmi voi umple mintea cu gânduri pozitive pentru a depăși gândurile anxioase.”

Dacă începi să ai gânduri anxioase, începe să te gândești la ceva pozitiv. Această afirmație te va ajuta să faci exact acest lucru și să îți convingi mintea să se curețe în cel mai scurt timp.”

2. „Am încredere în mine. Știu că ce fac acum este pentru binele meu.”

Anxietatea te poate face să simți că nu ești suficient de bună și că nu poți avea succes. Folosește această afirmație pentru a schimba procesul de gândire – ești suficient de bună și poți realiza orice îți propui.

3. „Fac tot posibilul să merg mai departe și să depășesc aceste obstacole”

În momentele în care simți că nu mai poți, folosește o afimatie pozitivă care să îți reamintească că faci tot posibilul pentru a depăși situația în care te afli. Cu această afirmație vei reuși să îți ajuți creierul să se relaxeze și vei vedea cum ziua ta va începe să se îmbunătățească.

4. „Această situație nu este atât de rea pe cât cred eu că este.”

Folosește această afimratie pentru a îți reaminti cât de puternice sunt gândurile tale. Dacă îți dai seama că anxietatea ta provoacă sentimente puternice și schimbă realitatea, vei avea puterea de a o controla mai ușor.

5. „Nu îi permit fricii să interfereze cu viața mea.”

Anxietatea provoacă frică și, dacă o lași, ajunge să îți controleze viața. Poți pune capăt interferenței repetând această afirmație în fiecare zi – de fiecare dată când simți nevoia. Te va ajuta să preiei controlul asupra vieții tale, să ieși din zona de confort, să încerci lucruri noi, să îți îndeplinești obiectivele și să fii mai fericită în general.

6. „Aceste sentimente nu vor dura o veșnicie. Voi trece eu și peste asta.”

Sentimentul axios va dispărea în cele din urmă; vei trece peste momentele grele. Amintește-ți cât de puternică ești în timp ce rostești mantra de mai sus. Spune-ți că vei depăși orice situație dificilă. La tine este puterea.

7. „Accept trecutul și voi accepta și ce se întâmplă în viitor.”

În momentul în care accepți trecutul și ce se va întâmplă în continuare în viața ta, vei realiza că lucrurile vor funcționa. Că totul se va rezolva. Că nu trebuie să fugi de probleme deoarece nu vor rămâne cu tine pentru totdeauna. Și ele sunt trecătoare – la fel ca tot ce este pe acest pământ.

Continue Reading

Trending