Connect with us

Sanatate

5 infuzii medicinale pentru curățarea colonului

Ești pregătit să-ți cureți colonul și să-ți simți corpul mai ușor? Nu uita, pentru cele mai bune rezultate posibile, completează următoarele băuturi cu o dietă echilibrată și ține-ți sub control aportul de grăsimi și calorii.

 

Ai auzit de beneficiile infuziilor medicinale asupra sistemului digestiv? Colonul este ultima secțiune a acestui sistem. El este un tub lung în care organismul depozitează deșeurile. În articolul de azi îți propunem 5 infuzii medicinale pentru curățarea colonului în mod natural.

Funcționarea corectă sau defectuoasă colonului are un impact major asupra organismului uman. De pildă, acest organ influențează abilitatea de absorbție a apei și a sodiului, precum și menținerea unui nivel optim de electroliți.

Colonul funcționează în continuu pentru a îndepărta toxinele prin intermediul apei. Uneori însă, acesta poate fi supraîncărcat sau flora bacteriană se poate dezechilibra, ceea ce provoacă probleme.

Din acest motiv, este indicat să ne curățăm colonul în mod regulat. Numai așa vom putea evita complicațiile asociate sistemului digestiv și stării generale de sănătate.

O modalitate simplă și eficientă de a face acest lucru este să bem anumite infuzii medicinale cu proprietăți digestive și antiinflamatoare. Consumându-le regulat pentru o anumită perioadă de timp, pH-ul natural al colonului va fi reechlibrat și vom scăpa de deșeurile reziduale.

Ești pregătit să încerci următoarele infuzii medicinale pentru curățarea colonului?

 

1. Infuzia din semințe de fenicul

Celebre datorită efectului lor antiinflamator și digestiv, semințele de fenicul constituie un remediu detoxifiant cu abilitatea de a curăța colonul fără a cauza iritații.

Feniculul este recomandat pentru calmarea inflamațiilor abdominale. Acesta reduce senzația de balonare și alte simptome cauzate de retenția de toxine la nivelul colonului.

Ingrediente

 • 1 linguriță (5 g) de semințe de fenicul
 • 1 cană (250 ml) de apă
 • 1 lingură (25 g) de miere

Mod de preparare

 • Adaugă semințele de fenicul într-o cană de apă fierbinte și acoperă.
 • Lasă să infuzeze timp de 10 minute, apoi îndulcește băutura cu o lingură de miere bio.

Mod de consum

 • Servește această infuzie pe stomacul gol, timp de 3 săptămâni.

 

2. Infuzia de anason

Anasonul are proprietăți carminative și detoxifiante care pot elimina gazele și regla mișcările intestinale, astfel încât colonul să poată să îndepărteze deșeurile reziduale.

Proprietățile active ale anasonului îmbunătățesc procesul digestiv și facilitează descompunerea deșeurilor reținute în colon.

Ingrediente

 • 1 lingură (15 g) de semințe de anason
 • 1 cană (250 ml) de apă

Mod de preparare

 • Adaugă lingura de semințe de anason într-o cană de apă fierbinte. Lasă să infuzeze.
 • Așteaptă 5-10 minute, astfel încât băutura să se răcească suficient.

Mod de consum

 • Consumă infuzie de anason pe stomacul gol, timp de 2-3 săptămâni consecutive.
 • Poți să o bei și de trei ori pe săptămână ca măsură preventivă contra indigestiei.

 

3. Ceaiul de salvie, pe lista de infuzii medicinale pentru curățarea colonului

Extractele din frunze de salvie au un efect antiinflamator natural și susțin reechilibrarea funcției intestinale, facilitând eliminarea deșeurilor.

Salvia este recomandată pentru a trata simptomele sindromului de colon iritabil, voma și diareea.

Ingrediente

 • 1 linguriță (5 g) de salvie
 • 1 cană (250 ml) de apă

Mod de preparare

 • Adaugă lingurița de salvie într-o cană de apă fierbinte și acoperă.
 • Lasă să infuzeze 10 minute, apoi strecoară.

Mod de consum

 • Servește infuzia de salvie caldă, de până la două ori pe zi.
 • Urmează acest tratament timp de două săptămâni.

 

4. Infuzia de mentă

Celebră datorită abilității sale de a ameliora problemele digestive, infuzia de mentă este o băutură detoxifiantă care poate curăța intestinele în caz de obstrucționare, iritații sau constipație.

Menta are un efect blând asupra florei bacteriene, iar efectul său carminativ reduce prezența gazelor intestinale.

Ingrediente

 • 1 linguriță (5 g) de frunze de mentă
 • 1 cană (250 ml) de apă

Mod de preparare

 • Adaugă frunzele de mentă într-o cană de apă fierbinte.
 • Lasă să infuzeze 8-10 minute, până când băutura se răcește suficient.
 • Strecoară și consumă.

Mod de consum

 • Bea o cană de infuzie de mentă pe stomacul gol și încă una după-amiaza.
 • Consumă această băutură timp de cel puțin trei săptămâni consecutive.

 

5. Infuzia de cimbru

Cimbrul este celebru datorită abilității sale de a facilita digestia și a reechilibra funcționarea colonului. Totodată, această plantă îmbunătățește absorbția nutrienților și previne acumularea deșeurilor la nivelul stomacului și al intestinelor.

Ingrediente

 • 1 linguriță (5 g) de cimbru
 • 1 cană (250 ml) de apă
 • 1 lingură (25 g) de miere

Mod de preparare

 • Adaugă cimbrul într-o cană de apă fierbinte și lasă-l să infuzeze pentru câteva minute.
 • După ce infuzia s-a răcit suficient, adaugă mierea.

Mod de consum

 • Servește o cană de infuzie de cimbru după fiecare masă, timp de trei săptămâni consecutive.

 

Ești pregătit să-ți detoxifici colonul și să-ți simți corpul mai ușor? Nu uita, pentru cele mai bune rezultate posibile, completează cele 5 infuzii medicinale pentru curățarea colonului cu o dietă echilibrată. Totodată, menține aportul de grăsimi și calorii sub control.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Cum să nu dormi niciodată. Poziții de somn care îți distrug sănătatea

Un somn odihnitor este crucial pentru sănătatea, corpul şi mintea noastră deoarece ne petrecem o treime din viaşă dormind. Unui adult i se recomandă 7-8 ore de somn pe noapte, conform Fundaţiei Naţionale a Somnului, dar pentru mulţi adulţi este mai uşor de zis decât de făcut.

Dificultatea de a adormi variază de la a mânca sau a bea ceva nepotrivit până la poziţia în care ne odihnim.

„80% din populaţie o să se confrunte cu dureri de spate la un moment dat în viaţa lor şi se vor agravă din cauza poziţiei nepotrivite de a dormi”, spune Dr. Hooman Melamed, chirurg ortoped. Asta sugerează că poziţia corpului atunci când dormim agravează durerile de spate, de gât, de stomac şi chiar îmbătrânirea prematură. Medical Daily listează cele mai bune poziţii dar şi cele mai nepotrivite pentru un somn odihnitor şi un trup sănătos

Cel mai rău : Pe burtă

Dormitul pe burtă nu este recomandat deoarece coloana ta se curbează accentuat şi nu suportă greutatea corpului tău. “Îţi forţează gătul să fie într-o poziţie strânsă, rotită şi îşi compromite circulaţia sângelui şi respiraţia”, spune Eisenstadt.

Această poziţie poate fi recomfortantă la început. Dar poate duce la dureri de spate, de gât, riduri şi sâni lăsaţi. Dormitul în această poziţie nu lasă gâtul şi umerii să fie aliniaţi şi din cauza aceasta apar durerile.

Poziţiile în care dormim dar şi tipul de saltea pe care îl deţinem joacă un rol important în menţinerea poziţiei corecte în timpul somnului. Dacă orice parte din corp se află sub presiunea, calitatea somnului scade drastic.O noapte odihnitoare înseamnă un mediu în care ne putem relaxa, o saltea bună şi un somn liniştit.

Cea mai bună poziţie: Culcat pe spate

Dacă dormim pe spate este mult mai uşor pentru capul, gâtul şi coloana noastră să se alinieze şi să menţină o poziţie neutră. Nu există presiune sau curbe ale coloanei. „Cea mai bună poziţie în care coloana stă cum trebuie toată noaptea”, spune dr. Melamed.

De asemenea, dormitul în această poziţie sau stea-de-mare cum se mai numeşte, combate refluxul acidului gastric. Stomacul stă direct sub esofag şi nu permite ca substanţele digerate să urce.Însă această poziţie are şi un dezavantaj, deoarece favorizează sforăitul. În plus, dacă îţi pui braţele în sus se adaugă presiune mare pe umeri şi are ca rezultat durerea de a doua zi.

A doua cea mai bună: Pe o parte

Dormitul pe o parte este benefic pentru pacienţii care au apnee de somn obstructivă, sforăie, au dureri de spate şi de gât, dar şi pentru gravide.

Pe partea dreaptă sau pe partea stângă?

Partea pe care dormi joacă un anumit rol în sănătatea ta. Dormitul pe partea dreaptă agravează arsurile la stomac. Cu toate acestea, dormitul pe partea stângă, poate pune presiune pe organele interne cum ar fi ficatul, plămânii şi stomacul, dar de asemenea reduce refluxul acidului gastric. Femeile însărcinate sunt sfătuite să doarmă pe partea stângă pentru o circulaţie mai bună a sângelui.

Vivian Eisendstadt, terapeut sfătuieşte:

„Dacă vrei să dormi pe o parte, pune o pilotă destul de groasă sub capul tău, o mică pilotă sub burtă ca stomacul tău să nu se curbeze şi o a treia pilotă între picioare.”

Continue Reading

Trending