Connect with us

lifestyle

5 cele mai mari greșeli pe care le poți face cu părul tău

Un păr sănătos și bine îngrijit joacă un rol important în crearea unei imagini unice și atractive.

Există zile în care părul ne stă îngrozitor, refuză să se aranjeze și totul parcă numai pentru a ne face în ciudă. Dar nu este așa. Acesta este un semn că facem ceva greșit.

Acestea sunt cele mai frecvente greșeli pe care le poți face cu părul tău:

1. Alegi șamponul greșit

Alegerea șamponului este crucială pentru îngrijirea părului. Pentru a evita consecințele neplăcute, asigură-te că șamponul ales este potrivit pentru tipul tău de păr. În acest sens, Head&Shoulders îți oferă o gamă largă de produse, adecvate pentru fiecare tip de păr.

2. Îți speli părul prea des sau prea rar

Frecvența spălării părului depinde de factori individuali, precum tipul de păr și calitatea apei utilizate. Dacă părul tău este gras, specialiștii recomandă să fie spălat o dată la două zile.

3. Aplici greșit șamponul

Cantitatea șamponului folosit depinde de lungimea părului tău. Ai grijă să nu utilizezi prea mult. Pune șampon în palme și freacă-le până se formează spumă. Apoi aplică șamponul la rădăcini. Masează ușor cu degetele mâinilor și nu unghiile, pentru că riști să te zgârii. Continuă să masezi scalpul pe tot parcursul spălării.

4. Uiți să îți hidratezi părul

Părul se deshidratează cu ușurință. Poți folosi balsamuri speciale pentru această problemă, precum Head & Shoulders Supreme Moisture, pentru a te asigura că nu îți deteriorezi părul. Utilizează balsamul fie în același timp cu șamponul, fie imediat după acesta. Dar ține minte! Balsamul se aplică la o distanță de doi centimetri de scalp, pentru a evita îngrășarea părului.

5. Temperatura greșită a apei

Oamenii tind să folosească în exces apă fierbinte atunci când se spală pe cap. Iar aceasta este o greșeală serioasă. Apa fierbinte îți decolorează părul și activează glandele ce produc uleiurile. Ideal este să folosești apă călduță. Acest lucru va ajuta la diluarea secrețiilor glandelor producătoare de ulei, va înlătura murdăria și va îmbunătăți circulația sângelui.

La final, clătește-te cu apă rece, pentru un look mai strălucitor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lifestyle

5 LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE FACI PENTRU TINE ÎN ACEASTĂ VARĂ

Și, dintr-o dată, știi… este timpul să începi ceva nou și să ai încredere în magia noilor începuturi.

Iată care sunt acele 5 lucruri importante pe care trebuie să le faci pentru tine în această vară:

 

1. Începe să creezi viața pe care ți-o dorești chiar acum

Este foarte ușor să amâni lucruri. Să te păcăleșți spunându-ți „Odată ce lucrurile vor fi diferite, voi lupta pentru visul meu.” sau „Odată ce voi fi într-o relație, voi începe să mă iubesc cu adevărat.”. Însă, pentru a trăi viața pe care ți-o dorești, va trebui să o trăiești chiar acum, nu în viitor.

Nu aștepta momentul potrivit pentru că acesta nu va veni.

2. Începe să îți asumi 100% responsabilitatea pentru viața ta

Nu este ușor să îți asumi întreaga responsabilitate pentru toate domeniile vieții tale. Însă este singura modalitate de a schimba ceva în viitorul tău. Asumându-ți responsablitatea îți regăsești puterea interioară. Așadar, oricât de dificil ar părea, revendică-ți întreaga responsabilitate pentru viața ta.

3. Începe să petreci timp cu oamenii potriviți

Cum sunt oamenii cu care îți petreci cel mai mult timp? Îți dau energie sau te scurg de ea? Prieteniile și conexiunile nu sunt ceva static, acestea sunt mereu în mișcare, în schimbare, în transformare. Stabilește un standard ridicat pentru tine și alege să petreci timp doar cu oamenii care îți plac.

Asigură-te că sufletul tău este înconjurat de suflete care reflectă modul în care doreșți să simți, să fii, să faci și să exiști.

4. Începe să fii atentă la lucrurile care contează cu adevărat

Dacă te concentrezi prea mult pe lucruri negative, vei rămâne blocată în acestea. Îți pasă mai mult de ceea ce ar putea crede alții sau de a trăi viața adevărată pentru tine? Îți pasă mai mult de comentariile negative sau de a fi o forță de bine în această lumea? Învață să fii atentă la lucrurile care contează cu adevărat pentru tine.

5. Începe să te porți ca și cum ți-ar păsa de tine

Îți pasă cu adevărat de tine? Acționezi, vorbești și te porți cu tine așa cum o faci cu cel mai bun prieten al tău? Privește cu atenție în sufletul tău, în mintea ta. De ce ai nevoie mai mult sau de ce nu mai ai nevoie pentru a te simți mai bine?

Continue Reading

Trending