Connect with us

General

4 tipuri de băi terapeutice pentru picioare

Picioarele catifelate și atractive sugerează frumusețe și bunăstare. Astăzi îți vom arăta cum poți să-ți răsfeți picioarele cu patru băi terapeutice minunate!

Schimbările bruște de temperatură, fluctuațiile hormonale și lipsa de îngrijire constituie factori care usucă pielea, în special la nivelul picioarelor. Totodată, nu putem trece cu vederea peste probleme ca infecțiile fungice, bătăturile și pielea crăpată. Ca să te ajutăm să eviți aceste neplăceri, în cele ce urmează îți propunem patru băi terapeutice pentru picioare, pe care le poți încerca la tine acasă.

Deși pedichiura regulată îți poate menține picioarele catifelate și frumoase, merită să încluzi băile pentru picioare în rutina ta de înfrumusețare. Pe lângă faptul că fac pielea mai moale și elimină celulele moarte, asemenea tratamente pot relaxa mușchii obosiți.

Ești pregătită să le încerci?

Cele mai bune băi terapeutice pentru picioare

Poți prepara băi terapeutice pentru picioare profitând de proprietățile anumitor ingrediente naturale. Aceste produse vor ameliora durerea resimțită după o zi lungă la serviciu și îți vor menține picioarele catifelate.

1. Baie pentru picioare cu oțet și ulei de migdale

Vei obține rezultate excelente dacă adaugi oțet de mere și ulei de migdale în băile pentru picioare. Primul produs inhibă dezvoltarea ciupercilor și a bacteriilor care provoacă infecții.

Uleiul de migdale este un produs hidratant care poate ameliora pielea uscată. Când este combinat cu oțetul de mere, acest ingredient facilitează eliminarea celulelor moarte.

Ingrediente

 • 1/2 cană de oțet de mere
 • 4 căni de apă caldă
 • 2 linguri de ulei de migdale

Mod de preparare

 • Mai întâi, diluează oțetul de mere în apă caldă.
 • Apoi, adaugă uleiul de migdale și amestecă.

Mod de utilizare

 • Înmoaie-ți picioarele în soluția preparată timp de 15-20 de minute.
 • Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

2. Baie pentru picioare cu sare de mare, bicarbonat de sodiu și ulei de levănțică

Următoarea baie pentru picioare nu este bună doar pentru a face pielea mai catifelată. Aceasta are un efect de relaxare, revitalizare și exfoliere. În general, este indicat să recurgi la tratamentul de mai jos de 2-3 ori pe săptămână, astfel încât să reduci tensiunea și să îmbunătățești circulația sanguină la nivelul picioarelor.

Ingrediente

 • 4 linguri de sare de mare
 • 6 linguri de bicarbonat de sodiu
 • 10 picături de ulei esențial de levănțică
 • 6 căni de apă

Mod de preparare

 • Încălzește apa.
 • De îndată ce a atins o temperatură suportabilă, toarn-o într-un lighean și adaugă sarea de mare, bicarbonatul de sodiu și uleiul esențial de levănțică.

Mod de utilizare

 • Înmoaie-ți picioarele în soluție timp de 20 de minute.

3. Baie pentru picioare cu argilă

Argila a fost folosită în industria cosmetică timp de mulți ani. Pe lângă faptul că îndepărtează bătăturile și celulele moarte datorită efectului său exfoliant, nutrienții săi pot penetra pielea, oferindu-i un aspect sănătos.

Ingrediente

 • 6 linguri de sare Epsom
 • 6 căni de apă caldă
 • 1 linguriță de ulei de sunătoare
 • 1/2 cană de argilă cosmetică

Mod de preparare

 • Adaugă sarea Epsom într-un lighean cu apă caldă.
 • Apoi, adaugă uleiul de sunătoare și argila cosmetică și amestecă.

Mod de preparare

 • Înmoaie-ți picioarele în soluția preparată timp de 20 de minute.
 • Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.

4. Baie pentru picioare cu ghimbir și apă oxigenată

Ultima baie pentru picioare pe care ți-o propunem are ca ingrediente principale ghimbirul și apa oxigenată. Această combinație este eficientă în reducerea inflamațiilor și a durerii cauzate de tensiune și suprasolicitare. În plus, poate elimina pielea aspră și excesiv de uscată.

Ingrediente

 • 2 linguri de ghimbir tocat
 • 6 linguri de apă oxigenată
 • 6 căni de apă de la robinet

Mod de preparare

 • Mai întâi, încălzește apa până atinge o temperatură suportabilă.
 • Apoi, toarn-o în cadă sau într-un lighean.
 • Adaugă ghimbirul și apa oxigenată.

Mod de utilizare

 • Înmoaie-ți picioarele în soluția preparată timp de 15-20 de minute.
 • După ce s-a scurs acest interval, usucă-le bine și odihnește-te.
 • Repetă tratamentul de 2-3 ori pe săptămână, de preferință înainte de culcare.

Simți că pielea picioarelor tale este uscată și abia aștepți să le răsfeți când ajungi acasă? Dacă răspunsul tău la această întrebare este da, nu ezita să încerci una dintre cele patru băi terapeutice pentru picioare. Eficiența lor te va surprinde!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending