Connect with us

Sanatate

4 remedii naturale care întăresc plămânii

Dacă fumezi sau petreci mult timp în preajma unui fumător, întărirea plămânilor este necesară pentru a-ți îmbunătăți respirația și a preveni complicațiile.

Plămânii, la fel ca inima, sunt organe indispensabile în corp. Aceștia sunt implicați în totalitate în procesul respirator. Din păcate, există numeroși factori care pot afecta respirația, cum ar fi agenții contaminanți și obiceiurile dăunătoare, precum fumatul. Prin urmare, este indicat să folosim anumite remedii naturale care întăresc plămânii și ușurează respirația.

Ia măsuri pentru menținerea sănătății plămânilor și nu te gândi la aceste organe vitale numai atunci când întâmpini anumite probleme.

Ce beneficii oferă întărirea plămânilor?

Când îți întărești plămânii, ai parte de numeroase beneficii, precum:

 • Îmbunătățirea calității respirației;
 • Dilatarea tuburilor bronșice;
 • Îmbunătățirea procesului de recuperare în urma efortului fizic;
 • Diminuarea factorilor de risc în dezvoltarea infecțiilor virale;
 • Reducerea absorbției substanțelor toxice din mediu.

4 remedii naturale care întăresc plămânii și ușurează respirația

Eucalipt

Datorită conținutului ridicat de mentol, eucaliptul este una dintre cele mai utilizate plante pentru întărirea sistemului respirator. Acest remediu deschide tuburile bronșice și ajută la pătrunderea aerului.

Ingrediente

 • 2 linguri de frunze de eucalipt
 • 8 căni de apă clocotită

Mod de preparare

 • Dă apa în clocot și adaugă frunzele de eucalipt.
 • Acoperă cratița pentru ca planta să își elibereze proprietățile în apă.
 • În timp ce vasul este încă pe foc, pune-ți fața deasupra sa. Ai grijă să nu te arzi.
 • Inhalează aburii mentolați ai frunzelor de eucalipt timp de 10 minute.
 • Repetă procedeul oricând ai dificultăți de respirație cauzate de astm sau de o afecțiune a sinusurilor.

2. Castane sălbatice

Castanele sălbatice sunt printre cele mai eficiente remedii naturale pentru întărirea plămânilor și îmbunătățirea respirației.

Ingrediente

 • 1 linguriță de extract de castane sălbatice
 • 1 cană de apă clocotită

Mod de preparare

 • Adaugă extractul de castane în apa clocotită.
 • Lasă-l să stea pe fundul cănii, apoi amestecă.
 • Bea remediul de 2 – 3 ori pe săptămână, atunci când ai probleme de respirație cauzate de astm, tuse sau bronșită.

3. Rădăcină de lemn dulce

Rădăcina de lemn dulce ameliorează iritațiile de la nivelul sistemului respirator.

Ingrediente

 • 1 felie de rădăcină de lemn dulce
 • 1 cană de apă

Mod de preparare

 • Dă apa în clocot, adaugă rădăcina de lemn dulce și las-o la infuzat 5 minute.
 • Strecoară lichidul și bea-l după câteva minute.
 • Acest remediu nu este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune, întrucât poate agrava problema.

4. Frunze de dafin

Persoanele bolnave de astm sau alți fumători pasivi pot dezvolta leziuni pulmonare cauzate de fum. În acest caz, frunzele de dafin sunt cele mai indicate remedii naturale care întăresc plămânii și ușurează respirația. În plus, acestea au un efect detoxifiant la nivel respirator.

Ingrediente

 • 1 cană de apă
 • 2 frunze de dafin
 • 1 lingură de caprifoi

Mod de preparare

 • Dă apa în clocot. Adaugă frunzele de dafin și caprifoiul și lasă-le să fiarbă la foc mic 5 minute.
 • Ia vasul de pe foc, acoperă-l și lasă amestecul la infuzat încă 10 minute. Lasă-l puțin să se răcească și consumă-l.
 • Dacă ești fumător pasiv, bea o cană pe zi, de trei ori pe săptămână. În acest fel, plămânii tăi se vor vindeca și se se vor menține sănătoși.

Nu ezita să consumi aceste remedii naturale care întăresc plămânii. Cu ajutorul lor, îți poți îmbunătăți sănătatea aparatului respirator indiferent de starea plămânilor tăi. În plus, plantele menționate reprezintă o modalitate excelentă de a reduce riscul de dezvoltare a diferitelor afecțiuni pulmonare.

Ține cont de sfaturile noastre și ai grijă de organismul tău!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Cum să nu dormi niciodată. Poziții de somn care îți distrug sănătatea

Un somn odihnitor este crucial pentru sănătatea, corpul şi mintea noastră deoarece ne petrecem o treime din viaşă dormind. Unui adult i se recomandă 7-8 ore de somn pe noapte, conform Fundaţiei Naţionale a Somnului, dar pentru mulţi adulţi este mai uşor de zis decât de făcut.

Dificultatea de a adormi variază de la a mânca sau a bea ceva nepotrivit până la poziţia în care ne odihnim.

„80% din populaţie o să se confrunte cu dureri de spate la un moment dat în viaţa lor şi se vor agravă din cauza poziţiei nepotrivite de a dormi”, spune Dr. Hooman Melamed, chirurg ortoped. Asta sugerează că poziţia corpului atunci când dormim agravează durerile de spate, de gât, de stomac şi chiar îmbătrânirea prematură. Medical Daily listează cele mai bune poziţii dar şi cele mai nepotrivite pentru un somn odihnitor şi un trup sănătos

Cel mai rău : Pe burtă

Dormitul pe burtă nu este recomandat deoarece coloana ta se curbează accentuat şi nu suportă greutatea corpului tău. “Îţi forţează gătul să fie într-o poziţie strânsă, rotită şi îşi compromite circulaţia sângelui şi respiraţia”, spune Eisenstadt.

Această poziţie poate fi recomfortantă la început. Dar poate duce la dureri de spate, de gât, riduri şi sâni lăsaţi. Dormitul în această poziţie nu lasă gâtul şi umerii să fie aliniaţi şi din cauza aceasta apar durerile.

Poziţiile în care dormim dar şi tipul de saltea pe care îl deţinem joacă un rol important în menţinerea poziţiei corecte în timpul somnului. Dacă orice parte din corp se află sub presiunea, calitatea somnului scade drastic.O noapte odihnitoare înseamnă un mediu în care ne putem relaxa, o saltea bună şi un somn liniştit.

Cea mai bună poziţie: Culcat pe spate

Dacă dormim pe spate este mult mai uşor pentru capul, gâtul şi coloana noastră să se alinieze şi să menţină o poziţie neutră. Nu există presiune sau curbe ale coloanei. „Cea mai bună poziţie în care coloana stă cum trebuie toată noaptea”, spune dr. Melamed.

De asemenea, dormitul în această poziţie sau stea-de-mare cum se mai numeşte, combate refluxul acidului gastric. Stomacul stă direct sub esofag şi nu permite ca substanţele digerate să urce.Însă această poziţie are şi un dezavantaj, deoarece favorizează sforăitul. În plus, dacă îţi pui braţele în sus se adaugă presiune mare pe umeri şi are ca rezultat durerea de a doua zi.

A doua cea mai bună: Pe o parte

Dormitul pe o parte este benefic pentru pacienţii care au apnee de somn obstructivă, sforăie, au dureri de spate şi de gât, dar şi pentru gravide.

Pe partea dreaptă sau pe partea stângă?

Partea pe care dormi joacă un anumit rol în sănătatea ta. Dormitul pe partea dreaptă agravează arsurile la stomac. Cu toate acestea, dormitul pe partea stângă, poate pune presiune pe organele interne cum ar fi ficatul, plămânii şi stomacul, dar de asemenea reduce refluxul acidului gastric. Femeile însărcinate sunt sfătuite să doarmă pe partea stângă pentru o circulaţie mai bună a sângelui.

Vivian Eisendstadt, terapeut sfătuieşte:

„Dacă vrei să dormi pe o parte, pune o pilotă destul de groasă sub capul tău, o mică pilotă sub burtă ca stomacul tău să nu se curbeze şi o a treia pilotă între picioare.”

Continue Reading

Trending