Connect with us

General

3 tratamente din plante impotriva căderii părului

Ca să ai un păr puternic și să previi căderea acestuia, folosește tratamente naturale din plante.

Fiecăruia dintre noi i se întâmplă să îi cadă câteva fire de păr – un lucru absolut normal. Uneori însă căderea părului este exagerată, fapt care ne îngrijorează, cauza acestei probleme fiind schimbările climaterice, stresul sau modificările metabolice sau hormonale. Există tratamente din plante pentru căderea părului cu eficacitate dovedită?

Trebuie să menționăm de la început faptul că alimentația este esențială în ceea ce privește stoparea căderii părului. Aportul de minerale, precum fierul și zincul, pot ajuta la stoparea acestei probleme. În plus, tratamentele pe bază de plante, despre care vom vorbi în continuare, sunt foarte eficiente pentru a opri căderea părului. Citește mai departe pentru a le descoperi!

Cele mai eficiente tratamente din plante pentru căderea părului

Uneori putem avea o carență de fier. Aceasta este o cauză comună a căderii părului. Alteori însă, căderea părului poate fi determinată de modificări ale metabolismului, de boli sau dereglări precum hipotiroidismul, de cauze ereditare sau pur și de simplu de trecerea anilor. De aceea, este dificil să îți păstrezi podoaba capilară bogată și frumoasă. Toți acești factori trebuie luați în considerare atunci când cauți o soluție pentru căderea părului.

Tratamentele din plante pentru căderea părului sunt eficiente? Acestea nu garantează creșterea părului pierdut, ci stimulează și hrănesc foliculii capilari, repară firele de păr și oferă o mulțime de alte beneficii pentru scalp. Merită încercate!

 

1. Infuzia de rozmarin și urzică combate căderea părului

Acest tratament este pur și simplu fantastic. Este o rețetă clasică, folosită de foarte mult timp pentru a stopa căderea părului în cazul bărbaților. Urzica blochează producția hormonului dihidrotestosteronu (DHT), care este responsabil de apariția cheliei la bărbați.

Cum se prepară acestă infuzie? Foarte simplu. Ia câteva frunze de urzică și o crenguță de rozmarin și fierbe-le într-o cană de apă. Lasă infuzia să se răcească și aplică lichidul pe părul ud, masând încet. Clătește-te cu apă caldă.

2. Tratamentul cu coada calului și mușcată stopează căderea părului

Această combinație este ciudată, dar foarte utilă. Eficacitatea ei este dată de faptul că planta coada-calului conține cisteină, seleniu și siliciu, nutrienți care întăresc rădăcina firulului de păr și stimulează creșterea acestuia. Combinată cu mușcata, coada-calului hrănește foliculul și stimulează dezvoltarea unui nou fir de păr.

Pentru a prepara acest tratament pentru căderea părului trebuie să fierbi în 250 ml de apă 7 lingurițe de coada-calului mărunțită și 5 frunze de mușcată. Este foarte simplu. Lasă mixtura să se răcească și aplic-o apoi pe părul umed. Fă un masaj viguros și nu o îndepărta. De asemenea, nu folosi uscătorul. Lasă părul să se usuce singur. Aplică acest tratament de trei ori pe săptămână.

3. Oțetul de mere și ceaiul de salvie opresc căderea părului

Acesta este cel de-al treilea tratament care stopeză căderea părului. Oțetul de mere conține sulfuri, substanțe esențiale pentru sănătatea podoabei capilare. Combinat cu pudra de salvie, acesta hrănește scalpul și stimulează dezvoltarea unor noi fire de păr.

Trebuie doar să prepari o infuzie din trei lingurițe de salvie și două căni de apă fiartă. Lasă-o să se răcească și adaugă apoi o ceașcă de oțet de mere. Masează scalpul și părul umed cu acest amestec, apoi clătește-te cu apă caldă și spală-te ca de obicei. Nu îți face probleme, părul tău nu va mirosi a oțet. Va străluci și va fi mai frumos. Încercăm?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending