Connect with us

General

11 alimente pe care nu știai că le poți congela

Congelarea este o metodă sigură și ușoară de a păstra mâncarea proaspătă, fără a distruge substanțele nutritive din respectivele produse. Toată lumea știe că poți congela mâncarea bebelușului, legumele, carnea și preparatele gătite. Însă metoda congelării se poate aplica și pe câteva alimente pe care sigur nu știai că le poți congela.

 

Iată topul celor 11 alimente:

 

 1. Nucile

Deoarece nucile au un conținut mare de uleiuri, acestea pot râncezi foarte repede. După aproximativ două săptămâni la temperatura camerei, nucile vor avea un gust amar. Prin introducerea lor la o temperatură scăzută, procesul de râncezire va fi stopat. Pentru cantitățile de nuci care se consumă într-un timp relativ scurt, se recomandă stocarea acestora în frigider, abalate în pungi speciale. În cazul în care nucile nu se vor consuma în perioada imediat următoare, acestea vor fi depozitate în congelator.

 1. Ierburile

Nu este recomandat să congelezi ierburile imediat după ce au fost culese deoarece vor deveni moi și își vor pierde din aromă și miros, dar există o cale pentru a le congela adecvat astfel încât aceste lucruri să nu se întâmple. Trucul este să le acoperi cu ulei de măsline. Taie ierburile în bucățele mici, pune-le în forme pentru gheață și toarnă peste ele ulei extra virgin de măsline astfel încât să formezi niște cuburi. Când ești gata să le folosești, pune cuburile pur și simplu în mâncare, în supă sau tocăniță.

 1. Bananele prea coapte

Dacă bananele s-au copt prea tare și tot nu ești sigur dacă să le mănânci sau nu, nu trebuie decât să le congelezi până te hotărăști. Decojește banana, și doar decupează petele care au apărut pe ea. Le poți pasa sau le poți tăia în feliuțe și doar să le pui într-o pungă specială pentru congelat. Oricând ai poftă de banană, nu trebuie decât să le decongelezi fără grija că acestea și-au pierdut gustul.

 1. Ouăle crude

Dacă ai norocul să primești foarte multe ouă, dar nu crezi că apuci să le mănânci înainte ca acestea să se strice, nu există decât o soluție sigură. Congelarea! Dacă încerci să congelezi ouăle în propria coajă, trebuie să știi că acestea își vor mări volumul și coaja se va sparge. Pentru ca acestea să fie congelate perfect nu trebuie decât să le spargi și să le mixezi cu puțină sare iar apoi să le împarți în mai multe punguțe. În felul acesta, cantitatea de ouă va ține mai mult de un an.

 1. Știulete de porumb

Menține porumbul proaspăt prin congelarea acestuia imediat după recoltare. Stochează-l în punguțe de congelare cu frunzele și mătasea intacte. Iar atunci când îl decongelezi, acesta va fi la fel de proaspăt ca atunci când l-ai pus în congelator.

 1. Usturoiul

Usturoiul poate fi conservat prin congelare fie tocat, fie întreg. Condiția de bază este ca usturoiul pe care îl pregăteși de congelare să fie de cea mai bună calitate și să fie sănătos, pentru a-și păstra în întregime prospețimea.

 1. Strugurii

Strugurii congelați sunt cele mai sănătoase gustări. Nu trebuie decât să îi spălați și să îi uscați foarte bine, iar apoi doar să îi puneți în congelator. Aceștia pot fi puși într-un pahar cu vin sau pot da un gut minunat și unui pahar de apă într-o zi călduroasă.

 1. Citricele

Citricele congelate sunt foarte bune pentru a răcori o băutură și oferă organisului o cantitate mare de vitamina C și anioxidanți.  Asigură-te că înainte de congelare speli coaja acestora pentru a înlătura toate microorganismele dăunătoare.

 1. Orezul gătit

De multe ori, depozitarea orezului în frigider face ca gustul acestuia să devină neplăcut, iar bobul de orez să fie tare și uscat. Prin înghețarea orezului proaspăt gătit, în recipiente închise etanș, orezul va rămâne proaspăt, umed și delicios.

 1. Ceapa

La fel ca în cazul usturoiului, ceapa poate fi congelată atât tăiată, cât și întreagă. Decojiți ceapa și amabalați-o în punguțe speciale pentru congelator și aceasta își va păstra aroma și toate proprietățile nutritive.

 1. Făina

Făina chiar ar trebui depozitată în congelator și nu în cămară. Aceasta are o durată mai mare atunci când este congelată. Congelarea permite o mai bună păstrare a nutrienților și o feresc de infestarea cu dăunători. Depozitați făina în borcane etanșe sau în pungi cu fermoar, direct în congelator.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

13 OBICEIURI pe care sa NU le ignori la viitorul partener de viata

Să te căsătorești cu un tip care este complet opus imaginarului tău Mr. Right ar fi o mare nebunie. Imaginați-vă că sunteți căsătorit cu un tip care crede că nu sunteți demni de lucruri minunate, căruia nu îi place să fie văzut împreună cu voi și nu vă gândește la voi decât la soția sa. Nu este ca cel mai urât vis vreodată?

Atenție, judecarea oamenilor pentru că fac lucruri rele și imorale este justificată. Deci, ia-ți puțin timp înainte să te hotărăști să te căsătorești cu un tip, chiar dacă te-ai întâlnit cu el de mult timp și treci prin aceste 13 obiceiuri. Dacă îi are, sau cei mai mulți dintre ei, îl resping și închide cazul pentru că odată ce ai citit aceste obiceiuri, îți vei da seama că singurul lucru pe care trebuie să-l faci cu acest tip este fie să-l încarci, fie să te afli la câțiva kilometri distanță de el.

1. Minte îngustă:

Ideea de a-ți petrece întreaga viață cu un tip care nu are o minte deschisă sună ca un coșmar. Nu vrei să fii cu cineva pentru tot restul vieții care te împiedică să faci toate lucrurile normale doar din cauza fricii sale de a merge prost sau a neîncrederii în tine.

Acest tip de negativitate îți poate ruina viața și te poate face să regreți căsătoria cu el. Este mai bine să aruncați un astfel de om dintr-o dată, în loc să-l regretați mai târziu, atunci când își arată mințile înguste și vă face viața iadă.

2. Urăște animalele:

Nu v-ați simțit puțin blasfemând chiar citind expresia „urăște animalele”? Cine pe pământ urăște animalele? Nimeni nu face; acesta este răspunsul. Deci, dacă nu îi plac animalele fără motive întemeiate, cum ar fi alergiile etc. și vă face să alegeți între el și animalul dvs. de companie, alegeți-l întotdeauna.

A nu le iubi este bine, dar a vrea literalmente să fie departe de ei pentru că „sunt animale” arată o mare lipsă de empatie. Vei trăi cu un animal uman crud dacă vei decide să te căsătorești cu el.

3. Regulile relației nu înseamnă nimic pentru El:

Îi place să se joace sălbatic și nu este un semn bun. Spui să nu faci ceva și el face exact același lucru. Nu numai că nu vă respectă, dar nu respectă complet regulile relației.

Fiecare relație are câteva reguli de bază care trebuie respectate în mod natural de către ambii parteneri, dar dacă el iese din linie din nou și din nou, fără să țină cont niciodată de preocupările tale cu privire la ei, nu merită să se căsătorească. Nerespectarea absolută nu ar trebui niciodată apreciată sau acordată a doua șansă.

4. Promite pauze:

O mică greșeală sau o minte uneori uitată pot fi scuzate și chiar și o promisiune mare, dacă este ruptă o dată într-o lună albastră, poate fi iertată și ea, dar dacă frecvența încalcării promisiunilor crește vizibil, atunci este timpul pentru o curățare și o spălare.

Dacă dă din cap viguros în timp ce face promisiuni și le încalcă cu ușurință doar câteva zile mai târziu, înseamnă în mod evident că face de la tine un prost. Aceasta nu este o relație bună pentru a fi, așa că respingeți acea promisiune și găsiți un păstrător.

5. Vă oferă tratament secundar:

Devine dezordonat atunci când una dintre cele două persoane este mai mult în relație decât cealaltă. Începe să se destrame deoarece este vorba de a da, lua, împărtăși și primi, la fel cum a spus Joey. Deci, dacă tu ești cel care dă cele mai bune relații în timp ce doarme liniștit și nu face nimic, înseamnă că nu înseamnă pentru el ceea ce înseamnă el pentru tine.

Nu are rost să luați o astfel de conexiune goală, așa că nu vă căsătoriți cu tipul care vă oferă tratament secundar atunci când meritați să fiți prima prioritate.

6. Nu are momente de epifanie:

Un tip care crede în mod constant că tot ceea ce face este complet corect și deciziile sale nu pot fi niciodată greșite trebuie să aibă o verificare a realității. Este, într-adevăr, crud să forțezi pe cineva să se schimbe pentru tine și nu ar trebui făcut.

Dar o persoană ar trebui să-și dea seama de greșelile sale și să fie pregătită să facă schimbări în sine în consecință, de dragul bunătății. Dacă nu trăiește niciodată momente de epifanie și nu se îndoiește niciodată de ceea ce face, comportamentul său de cocos poate fi dăunător și pentru tine.

7. Scuze excesive:

Scuzele sunt doar un mod de a spune

„Îmi pare rău, dar am avut de făcut lucruri mai importante și nu contează pentru mine atât de mult pe cât crezi că faci.”
Sfarsitul povestii.

Dacă are mai multe scuze decât motive și toate sunt prea lipsite de sens pentru a fi adevărate, el încearcă doar să te mintă și, dacă nu, se simte doar prea leneș ca să te includă în toate. Un astfel de comportament la tipul cu care urmează să te căsătorești poate fi o oprire și ar trebui să fie o oprire.

8. Păstrează luptele în viață:

Luptele sunt bune, chiar sănătoase, dar nu dacă nu se termină niciodată. Este complet în regulă să-ți exprimi opiniile în fața partenerului tău chiar dacă aceștia se opun propriilor sale și este bine să ai o discuție din două puncte de vedere diferite.

Dar dacă nu este niciodată de acord să se hotărască asupra unei decizii și nu este dispus să vă lase să vă păstrați opinia, el este problema. Ambele persoane implicate trebuie să se respecte reciproc diferențele. Dacă îi place contrariul și menține luptele în viață, trebuie să te îndepărtezi.

9. Ucide conversațiile:

Este un mare vorbăreț, este minunat, dar de îndată ce vine să spui o poveste sau să împărtășești ceva, te taie de parcă nu ar conta. El este ucigașul conversației.

Nu numai că aceste obiceiuri arată lipsa abilităților de conversație, dar îți arată și nesemnificativitatea în opinia sa, cum nu contează rândul tău și el este mai bine fără ca tu să joci ceva. Nu vrei să fii ignorat așa pentru tot restul vieții tale; nu face niciodată greșeala de a te căsători cu un astfel de ucigaș de conversație.

10. Mincinosul:

Minciunile mici, minciunile drăguțe și minciunile nesemnificative care se spun definitiv sunt scuzabile și chiar justificabile, dar minciunile care vă afectează relația și care sunt rostite din nou și din nou trebuie tratate. Dacă nu minciunile, atunci mincinosul trebuie confruntat.

Relațiile se referă la încredere și a crede unul în celălalt. Dacă elimină acest lucru prin încălcarea codului de încredere unul în celălalt, atunci trebuie să fie înlocuit. Minciunile deteriorează o relație încet, precum termitele deteriorează lemnul.

11. Urăște familia:

Oricât de enervant ar putea deveni uneori părinții noștri, nu îi putem niciodată urî sau nu le putem întrerupe viața. Familia este locul unde am început și uitarea lor nu este mai puțin decât un păcat. Dacă își urăște familia, doar pentru că familia este enervantă sau din orice alt motiv slab, atunci nu este potrivit să se căsătorească cu tine sau cu oricine altcineva.

Căsătoria este despre întemeierea unei familii. Cum te aștepți ca el să își întemeieze o familie dacă nu este capabil să facă față propriei sale foste familii?

12. Imatur în treburile Sale:

Fie că este prietenie sau relația lui cu șeful său, dacă el este genul de tip care aruncă oamenii după o luptă minoră sau o ceartă, nu este tipul potrivit cu care să fie. Dacă relațiile sale cu oamenii din jurul său sunt grăbite și el continuă să taie oamenii, te poate întrerupe cu ușurință într-o zi. Nerăbdarea ca trăsătură a tipului cu care urmează să te căsătorești nu este bună.

13. Abuziv:

Orice alt obicei nu mai contează atunci când vine vorba de natura sa violentă. Iubirea nu știe nimic despre violență, fie ea fizică sau emoțională. Fugi de tipul care este violent în relațiile sale, pe cât posibil. Încearcă să-l schimbi dacă crezi că poți, dar nu te căsători cu el în orice moment înainte ca el să se schimbe. Vei face cea mai mare greșeală din viața ta dacă te vei căsători cu un tip care nu știe să-și stăpânească furia.

Continue Reading

Trending