Connect with us

General

10 trucuri psihologice care te ajuta sa obtii ce iti doresti

Mintea umană este incredibil de complexă. De fapt, fiecare dintre noi are un model autentic de răspuns și comportament la diferite situații – niciodată nu va fi la fel pentru două persoane.

Chiar și așa, oricât de complexe ar arăta, procesele mentale și modurile de gândire sunt foarte simple. Abilitatea de a percepe evenimentele mai mici îți va oferi o înțelegere profundă a întâmplărilor și îți va permite, de asemenea, să răspunzi la ele și să le controlezi în mod adecvat.

Iată câteva trucuri psihologice puternice pe care să le reții și să le înveți chiar astăzi:

1. Puterea tăcerii

Când pui o întrebare și primești un răspuns nesatisfăcător și imparțial, continuă să rămâi tăcută. Valorifică puterea tăcerii și păstrează contactul vizual cu persoana respectivă – în scurt timp aceastava continua să vorbească.

2. Mestecă gumă

Nu trebuie să subestimezi niciodată puterea gumei de mestecat – o poți folosi în situații stresante deoarece îți va păcăli creierul și va crede că mănânci ceva, ajutându-te să te relaxezi și să scapi de stres și de anxietate.

3. Privește oamenii care rad

Când ești într-un grup de oameni și aceștia încep să radă, observă cine la cine se uită. În astfel de momente, oamenii au tendința instinctivă de a privi persoana pe care o consideră cea mai apropiată de ei.

4. Acționează așa cum îți dorești să te simți

Acțiunile sunt, de fapt, expresia emoțiilor tale. Asta înseamnă că modul în care te simți în interior se va arăta în exterior. Așadar, acționează așa cum îți dorești să te simți, iar mintea ta va începe să experimenteze acea emoție dorită.

5. Ai încredere în tine

Încrederea este crucială. Părând încrezătoare, îi convingi pe cei din jurul tău că știi ce faci și, de asemenea, că este cazul să îți acorde atenția cuvenită.

Mintea umană este incredibil de complexă. De fapt, fiecare dintre noi are un model autentic de răspuns și comportament la diferite situații – niciodată nu va fi la fel pentru două persoane.

6. Alege să fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume

De exemplu, atunci când vrei că alte persoane să se simtă fericite, va trebui să fii fericită de fiecare dată când te vezi cu ele – și vor răspunde la această dispoziție cu aceeași monedă. Mai mult, își vor dori maxim să te revadă.

7. Stai aproape de o persoană care nu te place

Dacă vrei ca cineva să nu te judece direct, alege să stai aproape de acea persoană – în general oamenii se simt inconfortabil să îi atace pe cei care stau lângă ei.

8. Folosește tehnica de manipulare „ușa în nas”

Începe prin a cere o favoare foarte mare – cea care probabil va fi refuzată. După aceea, cere favorea pe care ți-o dorești cu adevărat și asigură-te că implică mai puțin efort (și este mai mică) decât prima. Multe persoane o vor accepta automat (fără să stea pe gânduri).

9. Prima impresie contează

Vrei ca oamenii să te vadă ca pe o persoană amuzantă, plină de viață? Atunci când te întâlnești pentru prima dată cu cineva trebuie să faci ceva amuzant.

10. Menține contactul vizual

Contactul vizual înseamnă totul. Menține-l încontinuu, iar oamenii se vor apropia în mod firesc de tine – pentru că le vei câștiga încrederea și vei părea sigură pe tine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending