Connect with us

General

10 TRĂSĂTURI despre care nu știai că le-ai MOȘTENIT de la părinții tăi

Ai ochi căprui ca mama ta și ești înalt, precum tatăl tău? , cum ar fi tatăl tău. Ai stat vreodată să te gândești ce alte caracterisitici vin de la părinții tăi? Nu numai trăsăturile fizice sunt moștenite de la părinți.

Iată și alte trăsături incredibile care provin tot de la ei:

 

1. Nivelul ridicat de colesterol

Deși se crede că nivelul de colesterol ridicat depinde de stilul nostru de viață, acesta e influențat și de gene. Cam 1 din 500 de persoane are o mutație genetică ce duce la acumularea de colesterol în sânge, indiferent ce ar mânca.

2. Tiparul cheliei bărbaților vine de la mamă

Una din genele care cauzează chelia este localizată pe cromozomul X, dar și genele moștenite de la tată joacă un rol aici, precum și factorii de mediu.

3. Succesul academic

Acesta depinde în proporție de 55% de moștenirea genetică. Dacă părinții tăi s-au descurcat excelent la școală, atunci ai un mare potențial.

4. Dragostea pentru cafea

Se pare că cei care pot trăi fără cafea au un anumit set de gene care îi fac să absoarbă cofeina mai încet.

5. Diabetul zaharat cu debut la maturitate al celor tineri

Acest diabet de tip 2 apare și la copii și adolescenți care duc o viață activă. E rezultatul unei mutații genetice, deși dietele nesănătoase pot juca un rol.

6. Orbirea de culoare de la mamă

De cele mai multe ori, bărbații nu pot diferenția anumite culori, iar acest lucru se datorează unor gene provenite de la mamă.

7. Intoleranța la lactoză

65% dintre adulți nu pot digera lactoza sau zahărul din lapte. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, e normal ca abilitatea de a absorbi produse lactate să scadă.

8. Abilitatea de a conduce o mașină

La 30% din populație există niște gene care pot afecta capacitatea de orientare, viteza de reacție, memoria. Atenția acestor oameni poate fi distrasă mai ușor și sunt mai predispuși la accidente.

9. Vederea proastă

Dacă ambii părinți au această problemă, atunci există un risc de 50% ca și copilul să aibă deficiențe de vedere.

10. Popularitatea

Sună incredibil, dar secretul popularității une persoane e ascuns în genele sale. Cercetătorii de la Harvard cred că la începutul umanității, cei care aveau informații importante despre sursele de hrană și de pericol erau în centrul atenției, iar apoi genele lor au fost transmise descendenților.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

7 lucruri care se intampla cand iti intalnesti sufletul pereche

Intalnirea cu sufletul vostru pereche este un lucru unic in viata si este ceva special pentru toti cei care o experimenteaza. Daca v-ati intalnit deja sufletul pereche, stiti exact despre ce este vorba.

Un suflet pereche este cineva al carui suflet se potriveste cu al vostru, dar nu este același cu flacara voastra geamana (twin flame), care este o manifestare a sufletului vostru in mai multe corpuri fizice din aceasta lume. Sufletul vostru pereche este mai mult sau mai putin ca o legatura cu cineva al carui suflet este profund legat de al vostru.

Sufletele pereche provin din conexiunile pe care le facem atunci cand suntem inca in forme eterice sau energetice si de acolo trecem in vietile noastre actuale si in corpurile fizice, invatand lectii si in cele din urma venind impreuna, astfel incat sa putem creste si mai mult unul impreuna cu celalat.

Mai jos vom trece in revista cateva dintre lucrurile care se intampla cand va veti intalni in sfarsit sufletul pereche. Desi unele dintre ele s-ar putea sa para cam aiurea, toate sunt destul de puternice si toate se adauga experientei. Ati observat aceste lucruri pe masura ce se intampla pentru voi sau sunteti inca in intuneric atunci cand vine vorba de intalnirea cu sufletul vostru pereche?

Iata 7 lucruri care se intampla atunci cand va intalniti, in sfarsit, sufletul pereche:

1. Totul cu aceasta persoana se simte ca si cum curge foarte natural.

Aceasta persoana va face sa simti ca tot ce ati experimentat in aceasta lume v-a condus la el / ea. Relatia in ansamblu este atat de pura si de lina pe cat ar trebui. Sincer, nu seamana cu nimic din ceea ce ati mai experimentat vreodata.

2. Simtiti ca totul in viata voastra se imbunatateste.

Nu numai ca viata voastra amoroasa este mai buna, dar si alte domenii ale vietii voastre se imbunatatesc. Sunteti mai multumit decat oricand si asta pentru ca tu si aceasta persoana cresteti impreuna si va ajutati reciproc. Cand sunteti amandoi pe aceesi lungime de unda, tot ce se intampla va poate ajuta sa va concentrati din ce in ce mai mult asupra imaginii de ansamblu.

3. Observati ca aceasta persoana va face mai fericit decat ar fi putut fi vreodata.

Spre deosebire de trecut, sunteti cu adevarat fericit. Vedeti viata intr-o lumina noua si aceasta persoana va face fericiti. Desi fericirea nu este ceva pe care o gasim exclusiv in altcineva, intalnirea cu sufletul vostru pereche, cu adevarat schimba lucrurile si ne ajuta sa promovam o perspectiva mai pozitiva in interior.

4. Totul se simte si arata aproape diferit.

Odata ce va intalniti sufletul pereche, energia voastra se schimba in general. Intreaga lume din jurul vostru se simte putin diferita. Chiar si lucrurile pe care le vedeti se schimba in felul lor.

5. Nu vreti sa fiti cu nimeni altcineva.

Gasirea sufletului vostru pereche va va aduce intr-un loc nou in mintea voastra. Nu veti dori sa fiti cu nimeni in afara de acea persoana si invers. Conexiunea dintre voi doi este mult mai puternica decat si-ar putea imagina majoritatea lumii.

6. Simtiti ca ati cunoscut aceasta persoană de o viaaa ta chiar de la prima intalnire.

Cand va intalniti sufletul pereche, nu e ca si cand v-ati intalni pentru prima data. Parca va intoarceti din nou unul la celalalt. Voi doi v-ati intalnit din cand in cand in alte vieti, aceasta este doar prima data cand corpurile voastre fizice din aceasta viata se reunesc.

7. Incepeti cu adevarat sa iesiti din zona voastra de confort.

Cu cat sunteți mai conectat la sufletul pereche, cu atat sunteti mai liber. Va veti regasi facand lucruri si spunand lucruri care va scot cu adevarat din zona voastra de confort. Acea cutie in care, de obicei, v-ati  fi ascuns, nu va va mai tine pe loc in aceste zile.

Continue Reading

Trending