Connect with us

General

10 semne că trebuie să acorzi mai multă atenţie sufletului tău

Când trecem prin perioade lungi de stres psihic sau emoţional, sufletele noastre pot obosi.

Acest lucru poate fi confundat foarte uşor cu depresia, pentru că simptomele sunt similare. Pentru că ne forţăm să gândim pozitiv şi să fim mai energici, probabil vom sfârşi fiind epuizaţi şi slăbiţi. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că sufletul nostru are nevoie de timp pentru a se vindeca în acelaşi mod în care oasele rupte au nevoie de timp pentru a se suda. Deşi sufletul nu este vizibil, este la fel de important ca şi inima, aşa că ar trebui să tratăm vindecarea sufletului cu aceeaşi seriozitate ca şi daunele corporale.

Dacă ignorăm semnalele care arată că energia noastră e epuizată, atunci consecinţele pot fi foarte grave, cum ar fi: anxietate cronică, probleme de sănătate mintală şi depresia.

 

Care sunt semnele că sufletul tău a obosit?

1. În timpul zilei, tot ce doreşti să faci este să te odihneşti şi să dormi. Ai tendinţa de a te culca frecvent şi, uneori, te chinui să te trezeşti şi să te dai jos din pat. În timpul nopţii, eşti neliniştit pentru că visezi intens şi ai coşmaruri pe care le simţi ca fiind foarte reale.

2. Simţi o senzaţie de durere în tot corpul. Poţi avea tensiune, ameţeli, dureri de stomac, vedere înceţoşată şi dureri de cap fără niciun motiv.

3. Când cineva te întreabă dacă este ceva în neregulă cu tine, nu ştii ce să răspunzi pentru că nu ştii cum te simţi. Eşti conştient că în interiorul tău se întâmplă ceva complex şi profund, dar nu poţi descrie în cuvinte de ce simţi acel lucru şi de ce nu poţi ieşi din acea stare.

4. Deseori te simţi rupt în bucăţi şi dezorientat, pentru că mintea şi corpul tău nu se sincronizează.

5. Toate emoţiile sunt mai intense. Eşti extrem de sensibil şi poţi plânge fără niciun motiv. De multe ori simţi că inima ta e gata să explodeze.

6. Ai uşoare atacuri de panică sau anxietate cronică.

7. Te simţi foarte singur, chiar şi când eşti printre oameni.

8. Eşti înrăit, gelos, furios sau ai resentimente despre tot ce se întâmplă în jurul tău, cu toate că în mod normal te caracterizează compasiunea, iertarea şi grija.

9. Trupul tău e slăbit şi orice mişcare te epuizează. Nu mai ai energie şi orice exerciţiu fizic a devenit o muncă grea pentru tine.

10. De multe ori te simţi speriat şi nesigur de viitorul tău. Uneori îţi vine să renunţi la tot şi să începi o nouă viaţă, pentru că nu mai ai plăcerea de a face lucrurile care te bucurau odată.

Dacă te simţi astfel, este timpul să îţi acorzi mai multă atenţie sufletului tău. Opreşte telefonul şi petrece-ţi timpul făcând ce te pasionează. Fă o baie caldă, meditează, dansează pe muzica preferată şi petrece mai mult timp cu cei pe care îi iubeşti cel mai mult. Evită gândurile urâte şi discuţiile negative. Nu te critica, caută echilibrul!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending