Connect with us

General

10 motive să-ți îndepărtezi machiajul seara

Urmele de machiaj de pe față pot interfera cu capacitatea de oxigenare și regenerare a pielii. În acest articol, vei descoperi și alte motive pentru a te demachia în fiecare seară.

 

Machiajul este o parte foarte importantă a rutinei de înfrumusețare a majorității femeilor. De fapt, multe dintre tehnicile de machiaj au evoluat pentru a se adapta nevoilor fiecărei femei. Cu toate acestea, reziduurile pe care le lasă în urmă sunt dăunătoare. Știi de ce ar trebui să-ți îndepărtezi machiajul seara?

 

Deși mulți cred că a lăsa machiajul pe față peste noapte este un obicei inofensiv, acesta poate provoca apariția petelor și a acneei. Deși aceste efecte nu se observă imediat, încetul cu încetul, încep să provoace disconfort, generând chiar cicatrici ireversibile.

10 motive să-ți îndepărtezi machiajul seara

Demachierea durează doar câteva minute și poate face o mare diferență. Deși este posibil să ignori acest aspect, există multe motive pentru a te demachia în fiecare seară, fără excepții. Le cunoști? Mai jos, le vom explica în detaliu pe cele mai importante.

1. Îți vei menține pielea curată și oxigenată

Componentele machiajului previn repararea corectă a pielii.

Unul dintre motivele pentru care ar trebui să-ți îndepărtezi machiajul seara este pentru a scăpa de impurități. Deși nu observi întotdeauna, există o acumulare de deșeuri care poate interfera cu procesul de oxigenare celulară.

2. Previne îmbătrânirea prematură

Particulele componentelor chimice ale machiajului pot avea un impact negativ asupra sănătății pielii. Dacă nu le îndepărtezi înainte de culcare, acestea îți înfundă porii și accelerează îmbătrânirea. Dormitul cu pielea curată este esențial, deoarece corpul reînnoiește celulele în timpul nopții.

3. Combate acneea

Da, este adevărat că mulți factori afectează manifestarea acneei. Cu toate acestea, este esențial să-ți menții pielea curată pentru a o trata. Deși machiajul ajută la ascunderea petelor, ar trebui să-l îndepărtezi în fiecare seară înainte de culcare. Curățarea feței împiedică agravarea simptomelor acestei afecțiuni, deoarece elimină impuritățile care se acumulează pe față.

4. Previne apariția cearcănelor

Machiajul întunecă zona ochilor, favorizând apariția cearcănelor și a pungilor de sub ochi.

Machiajul ochilor lasă în urmă particule care afectează pielea din jur. Astfel, a merge la culcare fără a te demachia poate agrava cearcănele. Dacă îți vei face timp câteva minute pentru a îndepărta rimelul și tușul de ochi, vei începe să observi că fața ta pare mai proaspătă și mai tânără.

5. Pielea ta va arăta mai strălucitoare

Urmele machiajului afectează oxigenarea pielii și procesele nutriționale. Prin urmare, unul dintre motivele pentru care ar trebui să te demachiezi în fiecare seară este să-i păstrezi strălucirea. Dacă nu te demachiezi seara, pielea ta va fi ternă și deshidratată.

6. Demachierea protejează genele

Urmele de rimel provoacă deshidratarea și slăbirea foliculilor de păr. Din acest motiv, persoanele care nu se demachiază înainte de culcare au adesea gene fragile. Pentru a evita acest lucru, este esențial să le cureți cu un produs adecvat.

7. Îți vei îngriji pielea din jurul și de pe buze

Buzele se crapă din cauza deshidratării provocate de machiajul din această zonă.

Pielea din jurul și de pe buze este mai delicată decât pielea de pe alte zone ale feței. Astfel, aceasta necesită îngrijire suplimentară pentru a rămâne hidratată și sănătoasă. Dacă nu îți îndepărtezi machiajul, buzele pierd umezeala și tind să pară uscate sau crăpate.

8. Vei evita pielea flască

Limitând regenerarea celulară, prostul obicei de a dormi cu machiajul pe față duce la pierderea elasticității și fermității. În consecință, lăsarea pielii duce la apariția ridurilor premature. Dar, dacă te speli pe față înainte de culcare, îți vei păstra fermitatea și catifelarea pielii mai mult timp.

9. Previne alergiile cutanate

Acumularea de particule de machiaj pe piele poate crește riscul de alergii cutanate. Însă îndepărtarea machiajului în fiecare seară reduce șansele de a suferi de probleme dermatologice, cum ar fi dermatita sau eczemele.

10. Îți înlesnești rutina a doua zi

O rutină de îngrijire a feței nocturnă poate facilita rutina de înfrumusețare din ziua următoare. Dacă te trezești cu pielea curată și reînnoită, este mult mai ușor să finalizezi pașii de hidratare, tonifiere și machiaj.

Ești unul dintre acei oameni care nu se demachiază în fiecare seară? Dacă răspunsul tău este da, începe să-ți schimbi acest obicei prost chiar acum. Poți folosi creme sau uleiuri de curățare convenționale. După cum poți vedea, a dormi cu machiajul pe față este un lucru profund greșit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

General

Ce poți păți într-o zi de 13? Ghinion sau superstiție?

Ziua de 13, ghinion sau superstiție, mit sau realitate? Mulți oameni se tem de ziua de 13, uneori fără o justificare. Mulți superstițioși fug de 13 și de conotațiile sale. De fapt, este cifra care reprezintă suma Iisus + 12 apostoli și are o simbolistică de bun augur.

Ziua de 13, ghinion sau superstiție? Ce poți păți dacă în calendar e 13 și de unde vine această superstiție cărora multora le dă fiori!

În planul fizic, 13 este legat de cruce (1 + 3 = 4, numărul specific familiei și crucii), deci de suferințe. Crucea este dezvoltarea cubului în spațiul cu două dimensiuni, iar cubul, schematic, reprezint un spațiu închis, o închisoare.

Egiptenii au fost primii care au dezvoltat o superstiție a numărului 13, dar la ei aducea Noroc. Ei credeau cã sunt 12 trepte ale scãrii, care duc la viața eternã. Atingând a 13-a treaptã însemna cã ai trecut dincolo. Numãrul 13 la ei era asociat cu nemurirea.

Sumerienii au folosit un zodiac cu 13 constelații și 26 de stele principale, potrivit Cunoaștelumea.ro.

„12 este numărul Universului, de la Pitagora, părintele numerologiei, citire. 1, Creatorul, împreună cu 2, Creația.

După 12, urmează însă 13, numărul care conține Totul, și încă ceva pe deasupra.

13 este un numãr prim, care nu se împarte decât la el însuși și la nr. 1. Numãrul 13 este socotit un numãr al surprizelor și el conduce la superstiții. Viața multor oameni a fost marcatã de acest numãr.

Geneza a avut loc in 7 zile și 6 nopți, deci iarăși 13.

Multe coincidențe și elemente care par a face legătura cu alte lumi se întâmplă la oamenii mari, bogați spiritual. În cazul Majestății Sale Regele Mihai, numărul 13 pare că l-a urmărit. Majestatea Sa a decedat la orele 13, trupul i-a fost adus în țară pe 13 decembrie, regina Ana a fost înmormântată tot într-o zi de 13, iar parastasul de 40 de zile s-a săvârșit într-o zi de 13! În cazul de față, 13 are clar o conotație regală.

La musulmani și hinduși, cifra 13 este considerată de bun augur. În credințele iudaice, 13 era reprezentat de consoana M, cu care începe cuvântul mem, adică moarte.

Prin prisma ei și a Tarotului, numãrul 13 reprezintã Moartea (Kabbala-Memn = Moartea; Tarot – Arcana majorã 13: Moartea). Nu este vorba doar de moartea în sine. Arcana 13 simbolizeazã de fapt o transformare, un eveniment care se terminã pentru a începe un altul, fiind vorba de o continuitate și nu de un sfârșit total. Spiritual, moartea reprezintã terminarea vieții pe Terra, dar începutul unei alte vieți pe alte planuri. În Kabbala, numărul 13 este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului.

În secolul al XVII-lea se credea că nu este bine ca la masă să fie aşezate 13 persoane, dar abia trei veacuri mai târziu oamenii încep să facă legătura între ziua de vineri şi numărul 13, potrivit site-ului descopera.ro.

La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină”.

Continue Reading

Trending