Connect with us

Sanatate

10 alimente bogate în vitamina B6

Vitamina B6 sau piridoxina este o vitamina solubila în apă, care este extrem de importanta pentru menținerea corespunzătoare a metabolismului, sistemului nervos si imunitar si multe alte funcții ale corpului. Trebuie să luați suficiente alimente bogate în B6 pentru a evita mai multe probleme de sănătate asociate cu lipsa de vitamina B6, cum ar: fi inflamația pielii, depresia, confuzia, accidentele vasculare cerebrale, convulsiile și anemia. Cu toate acestea, se recomandă recurgerea la surse naturale de vitamina B6, deoarece suplimentele sintetice uneori conduc la supradoze care pot afecta negativ sistemul nervos și pot provoca leziuni senzoriale. Există nenumărate surse naturale și sintetice de vitamina B6. Sursele naturale includ legume, fructe, carne, nuci și boabe. Sunt enumerate mai jos alimentele bogate în vitamina B6, care ar trebui să fie incluse în dieta ta pentru a preveni deficiența de vitamina B6.

1. Carne:
Aproape toate tipurile de carne conțin o cantitate rezonabilă de vitamina B6. Produsele de pasăre, cum ar fi curcanul și puiul, furnizează mai mult sau mai puțin ½ mg vitamină B6 pe porție. În mod similar, carnea de vită conține, de asemenea, concentrații ridicate ale acestei vitamine, pe lângă alte substanțe nutritive. Puteți integra cu ușurință carnea în dieta dvs. de rutină prin rețete simple și gustări.

2. Pește:
Vitamina B6 poate fi, de asemenea, găsită în diferiți pești, cum ar fi tonul, păstrăvul, somonul, codul și așa mai departe. Doza de vitamina B6 prezentă într-o porție de ton este suficientă pentru a satisface aproape jumătate din necesitățile zilnice. Somonul vă oferă peste jumătate de mg de vitamina B6 pe porție.

3. Legume:
În timp ce majoritatea legumelor dețin, de obicei, cantități semnificative de vitamina B6, cele cu densitate cea mai mare includ spanacul, ardeiul roșu, mazărea, broccoli, sparanghelul. Pe lângă faptul că sunt bogate în B6, aceste vegetale cu conținut scăzut de grăsimi conțin și alte câteva vitamine și nutrienți care beneficiază de sănătate.

4. Fructe:
Banana este cel mai bun exemplu de fructe bogate în vitamina B6. 100 g de banane livrează 0,30 mg de vitamina B6. Consumați-o ca fructe simple sau adăugați-o într-o salată de fructe pentru a obține beneficiile sale nutriționale.

5. Semințe și fructe cu coajă lemnoasă:
Semințele și nucile sunt, de asemenea, surse dietetice de vitamina B6. O ceașcă de semințe de floarea-soarelui conține 1,1 mg vitamină B6, în timp ce o porție de 100 g de semințe de susan asigură 0,8 mg. Încercați să adăugați semințe de susan sau de floarea-soarelui în salate sau chiar sandvișuri pentru a vă suplimenta cantitatea de vitamina B6. Alunele, fisticul și arahidele sunt, de asemenea, surse bogate de vitamina B6, care pot fi ușor consumate simplu ca gustare sau pot fi, de asemenea, încorporate în diferite rețete.

6. Ierburi uscate și condimente:
Diverse ierburi uscate și condimente sunt, de asemenea, bogate în vitamina B6. Deși nu sunt folosite în porții mari, adăugarea câtorva cozi suplimentare la sosurile și supele dvs. regulate este o modalitate ideală de a adăuga vitamina B6. O lingură de pulbere de ardei iute și boia de ardei roșie vă livrează câte 0,29 mg și respectiv 0,28 mg B6. Usturoi uscat, tarhon, salvie, busuioc, arpagic, cimbru, turmeric, rozmarin, mărar și oregano sunt alte surse bune de vitamina B6.

7. Tărâțe și grâu întreg:
Orezul brut brut, tărâțele de grâu și alte alimente integrale sunt, de asemenea, printre cele mai valoroase surse ale mai multor substanțe nutritive esențiale, inclusiv vitamina B6. Nu le încorporați în brioșe, vafe, aluat de patiserie, aluat de pizza, pâine brună și cereale, etc.

8. Fasole și legume:
Adăugarea legumelor și a fasolei în dieta dvs. este o modalitate excelentă de a menține nivelul vitaminei B6 în organismul dumneavoastră. Boabele de fasole, boabele de soia, năutul și lămâile sunt cele mai bune alternative pentru a evita deficiența de vitamina B6.

9. Melasa:
Un mare număr de vitamine și minerale esențiale, melasa face un bun substitut pentru zahărul prelucrat. Acest ingredient este cunoscut pentru a oferi aproximativ 0,67mg de servire B6 / 100g.

10. Ficat:
Organele de carne, cum ar fi ficatul, este o sursă plină de vitamina B6. Cu toate acestea, ar trebui să mergeți ușor pe consumul de ficat, deoarece are un nivel ridicat de colesterol și consumul său excesiv vă poate determina să dezvoltați alte probleme de sănătate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

Cum să nu dormi niciodată. Poziții de somn care îți distrug sănătatea

Un somn odihnitor este crucial pentru sănătatea, corpul şi mintea noastră deoarece ne petrecem o treime din viaşă dormind. Unui adult i se recomandă 7-8 ore de somn pe noapte, conform Fundaţiei Naţionale a Somnului, dar pentru mulţi adulţi este mai uşor de zis decât de făcut.

Dificultatea de a adormi variază de la a mânca sau a bea ceva nepotrivit până la poziţia în care ne odihnim.

„80% din populaţie o să se confrunte cu dureri de spate la un moment dat în viaţa lor şi se vor agravă din cauza poziţiei nepotrivite de a dormi”, spune Dr. Hooman Melamed, chirurg ortoped. Asta sugerează că poziţia corpului atunci când dormim agravează durerile de spate, de gât, de stomac şi chiar îmbătrânirea prematură. Medical Daily listează cele mai bune poziţii dar şi cele mai nepotrivite pentru un somn odihnitor şi un trup sănătos

Cel mai rău : Pe burtă

Dormitul pe burtă nu este recomandat deoarece coloana ta se curbează accentuat şi nu suportă greutatea corpului tău. “Îţi forţează gătul să fie într-o poziţie strânsă, rotită şi îşi compromite circulaţia sângelui şi respiraţia”, spune Eisenstadt.

Această poziţie poate fi recomfortantă la început. Dar poate duce la dureri de spate, de gât, riduri şi sâni lăsaţi. Dormitul în această poziţie nu lasă gâtul şi umerii să fie aliniaţi şi din cauza aceasta apar durerile.

Poziţiile în care dormim dar şi tipul de saltea pe care îl deţinem joacă un rol important în menţinerea poziţiei corecte în timpul somnului. Dacă orice parte din corp se află sub presiunea, calitatea somnului scade drastic.O noapte odihnitoare înseamnă un mediu în care ne putem relaxa, o saltea bună şi un somn liniştit.

Cea mai bună poziţie: Culcat pe spate

Dacă dormim pe spate este mult mai uşor pentru capul, gâtul şi coloana noastră să se alinieze şi să menţină o poziţie neutră. Nu există presiune sau curbe ale coloanei. „Cea mai bună poziţie în care coloana stă cum trebuie toată noaptea”, spune dr. Melamed.

De asemenea, dormitul în această poziţie sau stea-de-mare cum se mai numeşte, combate refluxul acidului gastric. Stomacul stă direct sub esofag şi nu permite ca substanţele digerate să urce.Însă această poziţie are şi un dezavantaj, deoarece favorizează sforăitul. În plus, dacă îţi pui braţele în sus se adaugă presiune mare pe umeri şi are ca rezultat durerea de a doua zi.

A doua cea mai bună: Pe o parte

Dormitul pe o parte este benefic pentru pacienţii care au apnee de somn obstructivă, sforăie, au dureri de spate şi de gât, dar şi pentru gravide.

Pe partea dreaptă sau pe partea stângă?

Partea pe care dormi joacă un anumit rol în sănătatea ta. Dormitul pe partea dreaptă agravează arsurile la stomac. Cu toate acestea, dormitul pe partea stângă, poate pune presiune pe organele interne cum ar fi ficatul, plămânii şi stomacul, dar de asemenea reduce refluxul acidului gastric. Femeile însărcinate sunt sfătuite să doarmă pe partea stângă pentru o circulaţie mai bună a sângelui.

Vivian Eisendstadt, terapeut sfătuieşte:

„Dacă vrei să dormi pe o parte, pune o pilotă destul de groasă sub capul tău, o mică pilotă sub burtă ca stomacul tău să nu se curbeze şi o a treia pilotă între picioare.”

Continue Reading

Trending